h

SP afdeling Rheden in de startblokken voor Verkiezingingscampagne Europees Parlement

29 april 2004

SP afdeling Rheden in de startblokken voor Verkiezingingscampagne Europees Parlement

Rheden - De leden van de SP afdeling Rheden staan klaar om ook voor de komende verkiezingen voor het Europees Parlement de bevolking op te roepen massaal naar de stembus te gaan en vooral SP te stemmen. Op dit moment is de SP de enige partij in Nederland die serieus tegenwicht biedt tegen de euforie bij alle andere partijen over de verdere uitbreiding en éénwording van Europa.

Het lijkt erop dat andere partijen doelbewust de ogen sluiten voor wat ons allemaal te wachten staat. Zoals Erik Meijer, lijsttrekker voor de SP bij deze verkiezingen, op zijn spreekbeurt in Rheden op 14 april jl. (lees hierover meer) al aangaf, wordt met de verdere éénwording het democratisch gehalte van Europa en de deelnemende landen aanzienlijk minder en worden grote bedrijven in hun winstbejag geen strobreed in de weg gelegd, sterker nog dát recht wordt in de voorgestelde grondwet zelfs vastgelegd. Zelfs de verder militairisering van de EU wordt daarin vastgelegd. Daarom dienen alle zeilen te worden bijgezet om de burger te informeren over deze kwalijke ontwikkelingen.

Het standpunt van de SP laat een compleet ander geluid horen. Huis aan huis zullen folders worden verspreid waarin dit standpunt onder de aandacht van de kiezers wordt gebracht. In Velp, Rheden, Dieren en Eerbeek komen informatiekramen te staan en gaan leden van de SP in gesprek met de kiezers. Overal zullen verkiezings-posters worden neergezet en opgehangen, die laten zien dat de huidige ontwikkelingen in Europa niet in het belang van de burgers zijn. Een grote opkomst is absoluut noodzakelijk om een stevig tegengeluid te laten horen. SP leden kunnen de komende weken een telefoontje verwachten van het actieteam met de vraag of ze een wijk willen folderen.

U bent hier