h

UITGEPROCEDEERDE ASIELZOEKERS Platform PARDON NÚ wil 'GENERAAL PARDON' NA 3 JAAR

9 april 2004

UITGEPROCEDEERDE ASIELZOEKERS Platform PARDON NÚ wil 'GENERAAL PARDON' NA 3 JAAR

Het Platform PARDON NÚ (SP, GL, PvdA, Vluchtelingenwerk en burgers) heeft in een open brief de gemeentebesturen van Rheden en Rozendaal opgeroepen de doelstellingen van het Platform mede te onderschrijven.

Een verblijfsvergunning voor asielzoekers die al (langer dan, soms 10 jaar) drie jaar wachten, geen medewerking bij uitzettingen, aandringen op strenge naleving van de toezeggingen door de regering qua onderwijs, geen scheiding van ouders en kinderen enz.

Op de Rhedense Raadsvergadering van 3O maart jl. stelde een bewogen Platform woordvoerder (Kees Staats) : "...kunnen we over 20 jaar tegen onze kinderen zeggen "Ach we hadden toen een CDA/D'66/VVD kabinet en die voerde haar zaken uit"... is dát een excuus? En mijn geweten dan? Mijn onderscheid tussen goed en kwaad....Als het ons om mensen gaat dan gaan er meer asielzoekers in een groot hart dan in heel de gemeente Rheden.

De gemeente zegde toe op de komende commissievergadering het verzoek te agenderen. Het Platform zal er bij zijn. Voor meer informatie: 0313-840319 of via de website van het Platform: www.pardonrheden.nl

U bent hier