h

Nederlands Sociaal Forum: Festival van idealen.

26 april 2006

Nederlands Sociaal Forum: Festival van idealen.

In het weekend van 19 tot 21 mei 2006 staat Nijmegen in het teken van het tweede Nederlands Sociaal Forum. Onder het motto 'een andere wereld is mogelijk' zullen duizenden bezoekers deelnemen aan meer dan 150 workshops, een filmfestival en debatten. Tijdens het weekend wordt een speciale camping ingericht voor de deelnemers. Verder is er een cultureel programma met ondermeer een optreden van de populaire live-band Zuco 103.

Wereldballon

Tijdens het Nederlands Sociaal Forum zijn er in 35 zalen op het universiteitsterrein in Nijmegen bijeenkomsten met meer dan driehonderd sprekers uit binnen- en buitenland. Ondermeer de onafhankelijke presidentskandidaat Mustafa Barghouti uit Palestina, de bekende milieu- activiste Vandana Shiva uit India, middenoosten- correspondent Robert Fisk van The Independent en Walden Bello, bekend schrijver en criticus van de neo- liberale globalisering uit de Filippijnen komen naar Nijmegen. Deelnemers uit Nederland zijn ondermeer Harry van Bommel (SP), Sylvia Borren (Novib), Agnes Jongerius (FNV), Frank Kohler (Milieudefensie), Mohammed Rabbae (Genoeg is Genoeg) en Diederik Samson (PvdA).

Het Nederlands Sociaal Forum is een festival van idealen waar je kunt werken aan een andere globalisering waarbij mens en milieu boven winst, gaan.

Een broedplaats van actie voor solidariteit, gelijke rechten, duurzaamheid en voor werkelijke democratisering. Het Nederlands Sociaal Forum wil een open ontmoetingsplaats zijn voor iedereen die wil opkomen voor een andere wereld zonder neoliberale globalisering, oorlog en uitsluiting.

Het Nederlands Sociaal Forum is onderdeel van de wereldwijde andersglobaliseringsbeweging. Het Nederlands Sociaal Forum is slechts een van de vele sociale fora die er in de wereld gehouden worden. Het Wereld Sociaal Forum dat in 2001 voor het eerst in Braziliƫ gehouden werd is uitgegroeid tot een mondiale bijeenkomst met meer dan honderdduizend deelnemers. Het is de tweede keer dat er in Nederland zo'n Sociaal Forum georganiseerd wordt. De eerste vond plaats in 2004 in Amsterdam en trok ruim vierduizend mensen.

Kaarten voor het Nederlands Sociaal Forum kosten 5 euro per dag of 10 euro voor het hele weekend. Vanaf station Nijmegen rijden op zaterdag 20 mei, de drukste dag van het forum, gratis pendelbussen naar het Erasmusplein op de campus. Wil je het hele weekend komen? Dan kun je al op vrijdag 19 mei met bussen uit tien grote plaatsen in het land rechtstreeks naar Nijmegen reizen voor slechts 10 euro retour. Reserveren en meer informatie via: www.sociaalforum.nl

U bent hier