h

SP Rheden - Grijs op reis: gratis Openbaar Vervoer voor ouderen, 9 september

3 september 2006

SP Rheden - Grijs op reis: gratis Openbaar Vervoer voor ouderen, 9 september

9 september actiedag: Draag uw steentje bij!

De SP afdeling Rheden voert actie voor Gratis Openbaar Vervoer in Trein en Bus voor 65 Plus. De actiekramen staan a.s zaterdag 9 september van 10:00 uur tot ca. 16:00 uur in de winkelcentra van Dieren, Rheden en Velp. Aan het publiek zal worden gevraagd om met het zetten van een handtekening op een bouwsteen mee te bouwen aan gratis bus- en treinvervoer voor ouderen.

cartoon gratis OV

Van de blokken worden bussen en treinen gebouwd, die bij de begrotingsbehandeling (eind oktober) worden aangeboden aan de Commissie Verkeer en Vervoer van de Tweede Kamer. Het thema ‘gratis openbaar vervoer voor ouderen’ zal ook gedurende de verkiezingscampagne van 2007 de nodige aandacht krijgen.

De SP heeft een aantal argumenten voor gratis OV op een rij gezet: Als ouderen gebruik maken van de bus en trein die toch al rijden zijn er geen financiële gevolgen voor de vervoersbedrijven. De bedrijven ontvangen immers een overheidsvergoeding voor het seniorengebruik van de anders leeg rijdende bussen en treinen. Bij meer gebruik van het openbaar vervoer ontstaat er meer vraag en stimuleren wij de uitbreiding van het openbaar vervoersnet, wat voorkomt dat steeds meer lijnen onrendabel en opgeheven worden. Als ouderen meer hun huis uitkomen, is dat goed voor hun sociale contacten. En uiteraard pleit de SP op deze manier ook voor het laten staan van de auto en het bevorderen van het gebruik van Openbaar Vervoer in het algemeen.

U bent hier