h

NS wil zich inzetten voor kaartverkoop in centrum Dieren

7 maart 2007

NS wil zich inzetten voor kaartverkoop in centrum Dieren

Tijdens een handtekeningenactie van de SP Rheden tegen het verdwijnen van het postkantoor uit het centrum van Dieren zijn maar liefst 850 handtekeningen verzameld.

550 Handtekeningen zijn bedoeld voor Postkantoren BV, de overige 300 zijn voor de NS. Op het postkantoor vindt namelijk ook de kaartverkoop voor de NS plaats, voor mensen die geen gebruik maken van kaartautomaten op het station. Met het verhuizen van het postkantoor naar Dieren Noord-Oost komt deze voorziening maar liefst 3 kilometer van het station vandaan te liggen. Veel mensen zijn daar niet blij mee.

Zaterdag 3 maart zijn de 300 handtekeningen overhandigd aan plaatsvervangend NS regiodirecteur Paul van Buuren. Van Buuren geeft aan dat in Dieren 85% gebruik maakt van de kaartautomaat, de overige 15% gaat dus naar het postkantoor voor treinkaartjes. Een zichtbare ontwikkeling is dat steeds meer mensen gebruik gaan maken van de automaten. Ook zal met de komst van een OV chipkaart over enkele jaren de losse kaartverkoop sterk verminderen. Ondanks deze ontwikkelingen ziet van Buuren de noodzaak van een lokatie voor kaartverkoop in het centrum. Drie kilometer vindt ook hij te ver weg. Postkantoren BV is nog op zoek naar een lokatie voor een servicepunt in centrum Dieren. NS zal in contact treden met Postkantoren BV. Wanneer er een servicepunt in het centrum van Dieren kan worden geopend, is de NS bereid daar ook de kaartverkoop te laten plaatsvinden, zo liet van Buuren weten.

Later deze week zullen de 550 handtekeningen aan een vertegenwoordiger van Postkantoren BV worden overhandigd.

U bent hier