h

SP Rheden in actie voor openheid over Irak: zaterdag 14 april

5 april 2007

SP Rheden in actie voor openheid over Irak: zaterdag 14 april

De SP is op 21 maart jl. begonnen met een publieksactie voor een onafhankelijk onderzoek naar de Nederlandse steun aan de oorlog in Irak. De partij gaat de komende weken op internet en in het hele land 100.000 handtekeningen inzamelen, in samenwerking met het burgerinitiatief ‘Openheid Over Irak’.

De SP afdeling Rheden gaat zaterdag 14 april de straat op om handtekeningen op te halen. In Dieren (Callunaplein) en Rheden (Groenestraat): van half 11 tot half 1, in Velp (Hoofdstraat) van half 2 tot half 4.
De Tweede Kamer wees eerder een parlementair onderzoek af, dankzij een blokkade van coalitiepartijen CDA, CU en PvdA. Later dit voorjaar zal een soortgelijke stemming in de Eerste Kamer aan de orde komen. De handtekeningenactie is bedoeld ter ondersteuning van het pleidooi voor zo’n onderzoek dat de SP in de Eerste Kamer zal houden.

Initiatiefnemer van de handtekeningenactie is SP-woordvoerder Buitenlandse Zaken Harry van Bommel. “Er hoort in Nederland een onafhankelijk onderzoek te komen naar de informatie waarop de Nederlandse regering haar steun aan de oorlog heeft gebaseerd. Onderzoek in Amerika en Engeland heeft aangetoond dat belangrijke informatie over de aanwezigheid van massa- vernietigingswapens in Irak onjuist was. In veel gevallen zelfs vervalst. President George Bush en premier Tony Blair hebben dat openlijk toegegeven. Wist de Nederlandse regering dat die informatie fout was? Is de regering zelf misleid door bondgenoten, of speelde het toenmalige kabinet zelf ook een spel? Het is hoog tijd dat er volledige openheid van zaken wordt gegeven over de steun aan de oorlog tegen Irak.”

Teken hier!

U bent hier