h

Rhedense leden over de partij

18 september 2007

Rhedense leden over de partij

Op woensdag 12 september jl. hield de afdeling een eerste ALV als voorbereiding op het SP congres op 24 november 2007. Onderwerp van het congres is 'De fundamenten versterken'.

De Rhedense leden bespraken met inleider Rosita van Gijlswijk de congresstukken. Rosita is Tweede Kamerlid, en lid van het partijbestuur en de commissie die het congres voorbereidt. Er werd deze avond o.a. gesproken over activisme in de afdeling, het belang van goede scholing, de noodzaak om 'met de poten in de modder te blijven staan', de afdrachtregeling en de gebeurtenissen van deze zomer in de landelijke SP.

Na deze avond kunnen de afgevaardigden idee├źn en opmerkingen van de afdeling inbrengen op de regioconferentie van 7 oktober in Arnhem. De verslagen van alle ledenvergaderingen en van de regioconferenties gaan naar de congrescommissie. De commissie komt naar aanleiding daarvan met een nota van wijzigingen, die ook weer in de afdelingen besproken zal worden. In Rheden gebeurt dit op 31 oktober tijdens een Algemene Ledenvergadering. Hier kunnen voorstellen uit de congresstukken geamendeerd worden, waarna de amendementen op het congres van 24 november aan de orde komen.

Jorine Dirks, Leida Schuphof, Liesbeth Schaap en Cees Stam zullen als vertegenwoordigers van de SP afdeling Rheden aanwezig zijn bij de regioconferentie. Naar het congres gaat Henk Molenaar ook nog mee.

Lees hier meer over het congres: http://www.spnet.nl/congres/2007/

U bent hier