h

SP opent politiek seizoen met fietstocht langs Velpse "hotspots".

16 september 2007

SP opent politiek seizoen met fietstocht langs Velpse "hotspots".

Zondag 16 september hebben leden van de Rhedense SP afdeling onder bijna ideale weersomstandigheden rond en door Velp gefietst. Doel: gezelligheid en informatie! Een verslag van ons raadslid Henk Molenaar.

LedendagDe start was bij het prestigieuze project Riverstone aan de IJssel. Via het nieuw gebouwde gemaal de Volharding maar industrieterrein de Beemd waar de ondernemers met smart wachten op een betere ontsluiting. Het volgende stoppunt was de "Oude Jan". Een plek in Velp dat laat zien hoe verstedelijking in ieder geval niet moet. Via een sluiproute naar het Van Kolplein in Oud Velp-Zuid. Voor de SP een plek die bij de geplande herstructurering van deze wijk niet verloren zou mogen gaan.

LedendagDe volgende stopplaats was de "Brede School"aan het van Heeckerenplein om vervolgens een bezoek te brengen aan landgoed Larenstein. In dit prachtige parklandschap wordt straks na goed overleg met de "gewone" burgers nieuwbouw gepleegd, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het unieke karakter van deze plek.

Op weg naar Beekhuizen het nieuwe beschermde dorpsgezicht Overbeek aanschouwd en gekeken bij de Biesdel waar onze Cees Stam en Jaap Boehmer van de VVD staande op een hoogwerker hebben gedemonstreerd dat te hoog bouwen ook echt te hoog is.

Tot slot en besluit een rondleiding over het terrein van het voormalige zwembad Beekhuizen.  hapje en drankjeEen paradijsje dat wat de SP betreft blijft zoals het is en toegankelijk wordt gemaakt voor bezoekers.

De dag werd afgesloten met een hap (met hoofdletters) en een drankje bij Cees Stam. De muzikale omlijsting werd verzorgd door het jazzorkest van de Koninklijke Rozendaalsche Kapel. Een optreden dat in zeer goede aarde viel bij de mensen van de Socialitiese Partij. Volgend jaar in een van de andere van onze zeven dorpen, maar wel weer op de fiets!

Jazzorkest van de Koninklijke Rozendaalsche Kapel

U bent hier