h

Waar blijft het TNT Post servicepunt in Dieren?

26 maart 2008

Waar blijft het TNT Post servicepunt in Dieren?

Ruim een jaar geleden hield de SP Rheden een handtekeningenactie voor behoud van een postvoorziening in het centrum van Dieren. Enkele honderden handtekeningen werden hiervoor gezet. Postkantoren B.V. heeft in juni toegezegd dat er een TNT Post Servicepunt in het centrum van Dieren zal worden gerealiseerd.

Dit zou ‘in de loop van het komende najaar’ (destijds nog 2007) daadwerkelijk gaan gebeuren. De heer F. Sterk (mediavoorlichter van Postkantoren B.V.) deelde de SP per e-mail mee dat ‘inmiddels gesprekken hierover gaande zijn’. Toen in het najaar geen servicepunt in Dieren verscheen, heeft de SP wederom contact gezocht met de heer Sterk. In de mailcorrespondentie hieronder leest u dat er volgens hem in de loop van het 1e kwartaal 2008 een servicepunt geplaatst zal worden in Dieren centrum. Dit kwartaal loopt bijna ten einde, de SP heeft nog geen servicepunt gezien…

Sterker nog, inmiddels is bekend gemaakt dat alle overgebleven 250 postkantoren gaan sluiten, dus ook postkantoor Velp. De postservice in de Spar in Dieren zal wel blijven bestaan. Postkantoren B.V. wil meer servicepunten/agentschappen inrichten in plaats van de postkantoren. De SP betreurt deze ontwikkeling ten zeerste en vreest voor de kwaliteit van de dienstverlening én voor de werkgelegenheid.

__________________________________________

Van: Sterk, FJ (Floris)
Verzonden: 21 nov. 2007 10:08
Aan: Jorine Dirks
Onderwerp: FW: Brief SP over postkantoor Dieren

Goedemorgen mevrouw Dirks,

Zoals toegezegd, zou ik u vandaag nog informeren over de voortgang van de vestiging van een TNT Post Servicepunt in centrum Dieren.
Inmiddels meer informatie hierover ontvangen. Stand van zaken: we hebben een geschikte ondernemer gevonden (kan nog geen naam noemen), overleg over plaatsing van dit Servicepunt vindt einde van dit jaar/begin volgend jaar met hem plaats. Wij verwachten dat dit overleg ertoe zal leiden dat we in de loop van het 1e kwartaal 2008 daadwerkelijk van start zullen kunnen gaan.

Ik vertrouw erop u hiermee van dienst te zijn geweest.

met vriendelijke groet,

Floris Sterk

Mediavoorlichting Postkantoren BV
________________________________________

Van: rheden@sp.nl
Verzonden: woensdag 14 november 2007 13:49
Aan: Sterk, FJ (Floris)
Onderwerp: Re: Brief SP over postkantoor Dieren
Beste heer Sterk,

graag hoort de SP afdeling Rheden de laatste stand van zaken rondom de vestiging van een servicepunt in centrum Dieren. In uw laatste mail van 5 juni zegt u: ' Naar de situatie van dit moment gaan wij ervan uit dat wij in de loop van het komende najaar daadwerkelijk een TNT Post Servicepunt in het centrum van Dieren zullen hebben gerealiseerd.' Aangezien inmiddels het najaar in volle gang is, richt ik deze mail nu tot u.

In afwachting van uw reactie,

met vriendelijke groeten,

Jorine Dirks
SP Afdeling Rheden

Postkantoor Dieren

U bent hier