h

Buurten in buurten met de ZO-krant

9 juni 2008

Buurten in buurten met de ZO-krant

Buurten in Buurten in Oud Velp-Zuid

ZO-krant uitdelenIn zijn toespraak op de laatste Partijraad deed Jan Marijnissen een dringende oproep aan alle afdelingen om met de tweede editie van de ZO-krant te gaan 'Buurten in Buurten'.

ZO-krant uitdelenWoensdagavond 4 juni gingen zes Rhedense SP leden, met ieder een flinke stapel kranten onder de arm, dat deel van Oud Velp-Zuid in waar merendeels vooroorlogse huurwoningen staan. Bij iedere deur werd aangebeld om de ZO-krant aan te bieden en de bewoners de vraag te stellen: "Mevrouw, mijnheer, hoe woont u hier?" In bijna alle gevallen was de reactie: "Ik woon hier prima, ik heb een fijne woning, ik hoef/wil hier niet weg".

ZO-krant uitdelenDe gemeente Rheden en Vivare ontwikkelen plannen om de wijk Oud Velp-Zuid een ingrijpende opknapbeurt te geven. Er moet meer (groene) openbare ruimte komen, een gevarieerder woonaanbod, minder kleine eengezinswoningen. Kortom, een schone veilige en levendige wijk, zo gemaakt en gehouden door bewoners en professionals. (Zie Plan van Aanpak Wijkvernieuwing Velp-Zuid van december 2007).

In de nieuwsbrief van het wijkplatform Velp-Zuid van april 2008 wordt vermeld dat er voor de zomer nog een ideeënfestival op het programma staat. Een mooie gelegenheid voor alle door ons bevraagde, en natuurlijk ook niet bevraagde, bewoners van dit deel van Oud Velp-Zuid ook daar hun woonwensen en ideeën kenbaar te maken.

ZO-krant uitdelen

De ZO-krant uitdelen is trouwens een leuke en vooral nuttige bezigheid. Donderdag 5 en vrijdag 6 juni deden we dat op de stations in Dieren en Rheden, zaterdag 7 juni in het centrum van Velp. Op de planning staan nog Rheden op zaterdag 14 juni en Dieren op zaterdag 28 juni. Beide keren van 11.00 uur tot 14.00 uur, in het centrum. We kunnen nog wel wat extra handen gebruiken!

ZO-krant uitdelen

U bent hier