h

29 oktober: Stakingsmanifestatie onderwijspersoneel in Zutphen

27 oktober 2008

29 oktober: Stakingsmanifestatie onderwijspersoneel in Zutphen

De bonden in het voortgezet onderwijs: AOb, ABVAKABO FNV, CMHF en CNV Onderwijs staken in een actieweek vanaf 27 oktober t/m 31 oktober voor een goede cao.

De VO-raad weigert een goede afspraak te maken over salaris, taakbeleid, werkdruk en professionalisering. Personeel in het onderwijs wordt opgeroepen tot een staking voor een halve werkdag, vanaf 12 uur.
Op woensdag 29 oktober staakt het onderiwjspersoneel uit Gelderland, Overijssel en Flevoland. Er vindt een stakingsbijeenkomst plaats in de Hanzehal Zutphen, Fanny blankers koen weg 2, 7203 AA Zutphen
Van 14.30 tot 16.00 is er een actieprogramma met muziek en sprekers, koffie en thee. Registratie in Hanzehal mogelijk vanaf 12.30.
De SP zal aanwezig zijn en flyers uitdelen.

WERKDRUK OMLAAG MET 3%
Goed onderwijs vraagt professionals, geen productiemedewerkers. Vergeleken met de rijke landen (het oeso-gemiddelde) geven Nederlandse docenten 16% meer les. Verder komen ze om in de invaluren, de mentortaken, de vergaderingen en de administratie. De lessentaak moet met 3% omlaag en al het onderwijs-personeel moet individuele afspraken kunnen maken over werkdruk.

PROFESSIONALISERING EN POSITIEVERBETERING VOOR HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL
Goed onderwijs is een teamprestatie. Onderwijsassistenten, conciƫrges, kantinepersoneel en administratief personeel nemen bestuur en docenten veel werk uit handen. Het ondersteunend personeel is de voorwaarde waarop de school kan draaien. Zij verdienen een positieverbetering: extra scholing, extra eindejaarsuitkering en een goede loonsverhoging.

HET LOON OMHOOG MET 7%
Goed onderwijs moet lonen. Voor al het onderwijspersoneel is het belangrijk dat de koopkracht op peil blijft. Dat kan, door de salarissen met 6% en de eindejaarsuitkering met 1% te verhogen over de komende twee jaar.

U bent hier