h

SP Rheden voert actie tegen verkoop NUON: 28 februari

24 februari 2009

SP Rheden voert actie tegen verkoop NUON: 28 februari

SP’ers van de afdeling Rheden en provinciaal statenlid Alex Mink zullen zaterdag 28 februari tussen 11:00 en 15:30 uur handtekeningen ophalen tegen de verkoop van Nuon.

De Rhedense SP afdeling staat dan in Dieren, Rheden en Velp met folders en handtekeningenkaarten. Met de actie wil de SP de druk opvoeren op de provincies en gemeenten die aandeelhouder zijn van Nuon.

De Provincie Gelderland is voor bijna 45% eigenaar van NUON. Daarnaast zijn enkele andere provincies en tientallen gemeenten aandeelhouder. In Gelderland zijn dit behalve de gemeente Rheden ook Aalten, Apeldoorn, Barneveld, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Elburg, Ermelo, Geldermalsen, Harderwijk, Hattem, Lochem, Montferland, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Putten, Rheden, Rijnwaarden, Westervoort, Winterswijk, Zevenaar, Zutphen.

Veel provinciebestuurders en wethouder willen de aandelen maar al te graag verkopen en snel geld opstrijken. De SP wil de verkoop van publieke energiebedrijven voorkomen, omdat het niet in het belang is van de energiegebruikers. SP fractievoorzitter Agnes Kant: "Energie is een basisvoorziening. Zoiets belangrijks moeten we niet aan de vrije markt overlaten. Commerciële partijen denken aan winst en aandeelhoudersbelangen hechten minder waarde aan duurzame energieproductie".

De plaatselijke afdeling sluit met de handtekeningenactie aan op de landelijke actie 'ze zijn nuts', waarmee de SP de verkoop van publieke (nuts)voorzieningen aan de kaak stelt. Naast Nuon wordt ook Essent in de uitverkoop gedaan door de aandeelhouders. De SP wil dat de regering of de Tweede Kamer ingrijpt en niet toestaat dat publieke voorzieningen verder worden uitverkocht.

• Onze energiebedrijven worden verkwanseld. Ze zijn nuts!
• De miljarden die hiervoor worden betaald, worden teruggehaald bij de klanten. Ze zijn nuts!
• De bevolking is tegen maar de politiek dendert door. Ze zijn nuts!
Naast tekenen voor de NUON-actie kunnen mensen ook de nieuwe ZO-krant die de SP vier keer per jaar mee naar huis krijgen.

Waar en wanneer kunt u uw handtekening zetten?

11:00-13:00 Rheden (Groenestraat)
13:30-15:30 Velp (Hoofdstraat) en Dieren (Callunaplein)

Lees meer achtergrondinformatie en verslagen van eerdere acties op www.zezijnnuts.nl en www.gelderland.sp.nl.

Ze zijn Nuts!

U bent hier