h

Verslag protest bij NUON: Ze zijn nuts!

1 februari 2009

Verslag protest bij NUON: Ze zijn nuts!

Zaterdag 31 januari verzamelden zich zo′n 100 SP′ers uit alle hoeken van ons steeds verder privatiserend en marktdenkend Nederland bij het hoofdkantoor van Nuon aan de Utrechtseweg in Arnhem om onder het motto 'Ze zijn nuts!' te protesteren tegen de verkoop van "onze"energieleverancier Nuon. Onder de demonstranten natuurlijk ook een Rhedense afvaardiging.

ZeZijnNuts spandoek

Om half twee heette Gerrie Elferink, fractievoorzitter SP Arnhem, alle aanwezigen van harte welkom op deze koude zaterdagmiddag.
Nadat Agnes Kant en Eric van Kaathoven, voorzitter van de SP statenfractie, de menigte hadden toegesproken, werd er onder luid gejuich een bord geplaatst waarin Nuon tot publiek bezit werd verklaard.

handtekeingenlijstNa afloop trokken de demonstranten richting binnenstad om flyers uit te delen en handtekeningen te verzamelen. Omdat ook de gemeente Rheden Nuon aandelen in zijn bezit heeft heeft de raadsfractie in de persoon van Henk Molenaar de volgende vragen aan het College gesteld.

De SP maakt zich grote zorgen over de zeggenschap m.b.t. de energievoorziening in de toekomst en wil daarom graag antwoord op de volgende vragen.

  • Hoeveel aandelen heeft de Gemeente Rheden in Nuon?
  • Welke marktwaarde vertegenwoordigen deze aandelen?
  • Wat wordt er momenteel met het dividend gedaan?
  • Hoe anticipeert het College op een mogelijk verkoop van Nuon?
  • Hoe wordt de raad betrokken bij eventueel te nemen beslissingen?
Henk zet handtekeing

U bent hier