h

Meldpunt WTCG (Wet Tegemoetkoming Chronisch Zieken en Gehandicapten)

24 september 2009

Meldpunt WTCG (Wet Tegemoetkoming Chronisch Zieken en Gehandicapten)

Oudere, chronisch ziek of gehandicapt?

Heeft u inkomensdaling door de nieuwe regels rond de belastingaftrek voor ziektekosten en de nieuwe wet Tegemoetkoming Chronisch zieken en Gehandicapten (WTCG)?

Laat het ons weten!

Per 1 januari 2009 is voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten de mogelijkheid om zorgkosten van de belastingen af te trekken zeer beperkt.
Er komt wel een mogelijke tegemoetkoming voor in de plaats, maar deze lijkt voor een aantal mensen veel te weinig te zijn. Bovendien is er nog veel onduidelijk. Bijvoorbeeld aan welke criteria je moet voldoen om te
worden aangemerkt als chronisch ziek Dat hangt af van een lijst met ziektes en gebruikte geneesmiddelen en of je zorg krijgt in een AWBZ-instelling. De uitvoering van deze nieuwe regeling is in handen van het Centraal Administratiekantoor (CAK). De ervaringen met het CAK zijn tot nu toe niet goed. Eerder waren er al problemen met de eigen bijdrage AWBZ en de compensatie van het eigen risico.

De SP was tegen deze bezuinigingen op ziektekosten voor chronisch zieken en gehandicapten. Helaas drukten CDA, PvdA en ChristenUnie deze bezuinigingen door.

De SP krijgt veel signalen dat er veel mensen enorm nadeel hebben door de nieuwe regeling en vraagt iedereen zijn ervaringen te melden!

Dit kan op meldpunt WTCG.

Voor vragen kunt u bellen met: Fráncy van Iersel, tel. 070 - 318 38 41.

U bent hier