h

Rhedense SP op de fiets voor '65 blijft 65'. Een sfeerimpressie.

3 oktober 2009

Rhedense SP op de fiets voor '65 blijft 65'. Een sfeerimpressie.

Zaterdag 26 september stapten onder prima weersomstandigheden twee SP teams op de fiets. Dit als 'aftrap' van weer een nieuw politiek seizoen.

Opening politiek seizoen 2009 2010

Deze fietstocht stond geheel in het teken van de SP actie '65blijft65'. Dat deze actie nog volop alle aandacht vraagt is buiten kijf.. Zeker nu er definitief geen SER akkoord komt en de bal bij een kabinet ligt dat er alles aan gelegen is de AOW leeftijd te verhogen. Modernisering van de sociale wetgeving heet dat op het Binnenhof. Was deze verhoging naar 67 jaar eerst nog bedoeld om de vergrijzing te financieren, nu moeten ook de gevolgen van de crisis hieruit betaald gaan worden. Al iets gehoord over het terug betalen van de exorbitante bonussen door de veroorzakers van deze economische crisis?

Terug naar de fietstocht.

SP team 1 stapte op in Laag-Soeren waar werd gefolderd en waar tevens gebruik werd gemaakt van de gelegenheid om de leden aldaar te bezoeken. De tweede etappeplaats was Spankeren, daarna het Callunaplein in Dieren waar handtekeningen werden verzameld en gesprekken gevoerd met verontruste Dierenaren. Via Ellecom werd zo tegen vieren, moe maar voldaan, de finishplaats Rheden bereikt.

opening poltitiek seizoen 2009 2010

SP team 2 startte in Velp op de parkeerplaats van twee zelfbedieners in de IJsselstraat om handtekeningen te verzamelen en met mensen in gesprek te gaan. Tweede etappeplaats was De Steeg en ook voor dit team was de finishplaats Rheden. Op het terras van het Wapen van Rheden werd onder het genot van een hapje en een drankje de tocht geëvalueerd en werden de verzamelde handtekeningen, zo’n 250 stuks, geteld. Kortom een dag waar het nuttige, actie voeren voor een ongewijzigde AOW leeftijd, en het aangename, fietsen langs en door het lint van zeven dorpen, prima werd gecombineerd.

opening politiek seizoen 2009 2010

U bent hier