h

SP Rheden stelt kandidatenlijst vast voor raadsverkiezingen 2010

12 november 2009

SP Rheden stelt kandidatenlijst vast voor raadsverkiezingen 2010

Nieuwe gezichten op kandidatenlijst Rhedense SP.

Jorine DirksTijdens een bijeenkomst op 11 november jl. hebben de leden van de SP afdeling Rheden de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Met trots presenteert de Rhedense SP de lijst, waarop bekende en nieuwe gezichten staan: een mengeling van jong en oud, man en vrouw, afkomstig uit de meeste dorpen van de gemeente. Alle kandidaten brengen samen een schat aan ervaring in de partij met zich mee en hebben volop zin in de komende verkiezingscampagne en de daarop volgende raadsperiode van 4 jaar.

Als lijsttrekker werd Jorine Dirks gekozen. Dirks (28 jaar) woont in Ellecom en werkt op een middelbare school als docente Grieks en Latijn. Zij is sinds de oprichting van de SP in Rheden, ruim 6 jaar geleden, actief voor de partij. Als bestuurslid en de afgelopen 4 jaar als afdelings- voorzitter heeft zij veel onderzoeken en acties georganiseerd en gevoerd.

Van de huidige raadsleden zien we Henk Molenaar (61 jaar) terug op nummer 2. In de huidige raadsperiode zet hij zich vooral in voor goede toegankelijk minimaregelingen. Op nummer 3 staat Theo van den Elsen (49 jaar), werkzaam bij de sociale dienst van de gemeente Amersfoort en actief SP lid. Op nummer 4 staat Sandra van den Hoek (47 jaar), bestuurslid en webmaster. Nummer 5 wordt ingevuld door Tamara Koppelaar (31 jaar), die jarenlang voorzitter is geweest van de SP in Sliedrecht. Daar hield zij zich onder andere bezig met acties tegen de ongewenste sloop van een buurt. De nummer 6 van de lijst is Ron Rijling (21 jaar), student en tevens bestuurslid.

Liesbeth Schaap (fractievoorzitter) en Lyan van Vliet waren niet beschikbaar voor een verkiesbare plaats op de lijst. Zij staan resp. als lijstduwer (nr.18) en nummer 8 op de kandidatenlijst. Beiden blijven actief voor de SP afdeling. De lijst is verder ingevuld door actieve lokale SP'ers, die ook hun bijdrage leveren in de kerngroep (een groep actieve leden, die maandelijks bijeenkomt), bij acties en de verkiezingscampagne. Hieronder volgt de complete lijst.

Ook werd tijdens de ledenbijeenkomst het concept verkiezingsprogramma besproken. Het programma zal later in december door de leden worden vastgesteld.



















1 Jorine Dirks Ellecom
2 Henk Molenaar Velp
3 Theo van den Elsen Dieren
4 Sandra van den Hoek Dieren
5 Tamara Koppelaar Dieren
6 Ron Rijling Dieren
7 Marjo Weel Dieren
8 Lyan van Vliet Dieren
9 Jan van der Velde Dieren
10 Anita Matser Velp
11 Tijn Boissevain Spankeren
12 Inge Butterman Rheden
13 Ilona Ozinga Laag-Soeren
14 Theo Schennink Rheden
15 Claudia van den Elsen Dieren
16 Leida Schuphof Velp
17 Daan Agelink Rheden
18 Liesbeth Schaap Velp

U bent hier