h

13 februari: Kamerlid Emile Roemer in Rheden

12 februari 2010

13 februari: Kamerlid Emile Roemer in Rheden

A.s. zaterdag komt Emile Roemer, SP Tweede Kamerlid (woordvoerder Verkeer en Waterstaat) naar Rheden. Vanaf 11 uur neemt hij met de lokale SP'ers deel aan de spooractie tegen de toename van het aantal goederentreinen over de IJssellijn. Roemer heeft in de Tweede Kamer aandacht gevraagd voor de overlast op deze spoorlijn door onze dorpen. In november jl. pleitte hij voor een onderzoek naar geluids- en trillingsoverlast op deze lijn.

Emile Roemer

De SP gaat in de maand februari bij alle huizen aan het spoor langs met een enquête en een actieposter. Zaterdag is Rheden dus aan de beurt. Afgevaardigden van RONA (Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking), Rhedens Dorpsbelang en GNV (Geen Noordtak Velp) zijn uitgenodigd om ook met Roemer in contact te treden en hun zorgen en ideeën te laten horen. Ook Provinciaal Statenlid Alex Mink ondersteunt a.s. zaterdag in Rheden de actie.

De SP is op zaterdag 6 februari gestart met de spooractie, onder het motto '72 goederentreinen, dat spoort niet!. Met de actie wil de partij de overlast van bewoners langs het spoor in kaart brengen en hun mening over de plannen van de toename van het goederenverkeer peilen. Tot nu toe zijn er in Velp, De Steeg en Ellecom enquêtes afgenomen. In die plaatsen hangen al veel posters met de tekst '72 goederentreinen, dat spoort niet!' voor de ramen. Veel mensen maken zich grote zorgen en zijn fel tegen de plannen.

Dossier goederentreinen

U bent hier