h

Afscheid oude raad, installatie nieuwe raad

15 maart 2010

Afscheid oude raad, installatie nieuwe raad

Afgelopen week is er afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden.

Voor de SP waren dat Liesbeth Schaap en Lyan van Vliet. Beiden werden door de burgemeester 'pittige dames' genoemd. Lyan sprak de wijze woorden, dat een raadslid zich bij elk besluit moet blijven afvragen 'in wiens belang' het wordt genomen. En zei misschien in de toekomst wel terug te zullen keren. Liesbeth liet weten nu al terug te keren, als raadsvolger welteverstaan. Dat betekent dat zij zal deelnemen aan de informatie- en oriëntatieavonden en bepaalde commissies.

Een dag na het afscheid werd de nieuwe raad geïnstalleerd. Elk raadslid legde daarvoor de eed of de belofte af, waarmee hij/zij belooft het werk goed te zullen doen. Henk Molenaar en Jorine Dirks zijn deze avond ook officieel geïnstalleerd als raadslid. Jorine kreeg als jongste raadslid een extra verantwoordelijkheid: het verzorgen van de Ficus Benjaminica...

Komende dagen is er een introductieprogramma voor de (nieuwe) raadsleden met o.a. een busrit door de gemeente. Op donderdag is de eerste vergadering: de informatieavond met op de agenda o.a. afval, bestemmingsplan Velp-Noord, mededelingen over Traverse Dieren en politie- en brandweerzaken.

U bent hier