h

SP klachtenmeldpunt ov chipkaart op NS-station Velp

10 april 2010

SP klachtenmeldpunt ov chipkaart op NS-station Velp

Vrijdag 16 april zal het klachtenmeldpunt voor de ov-chipkaart van de Gelderse SP Velp aandoen.

Tussen 15:00 tot 16:30 uur zal SP afdeling Rheden bij het NS-station in Velp klachten van reizigers opnemen over het gebruik van de ov-chipkaart. Dit is een live versie van het digitale meldpunt www.meldpuntovchip.nl.

Het digitale meldpuntovchip.nl ontvangt wekelijks tientallen klachten. Uit Apeldoorn kwamen bijvoorbeeld klachten binnen over twee busritten Arnhem-Apeldoorn die bijna vijf euro duurder zijn geworden.
De SP wil weten wat de ervaringen zijn in Rheden en omstreken en zal daarom vrijdag met een mobiel
meldpunt bij het NS-station aanwezig zijn om reizigers de mogelijkheid te bieden hun klachten in te dienen.
De Gelderse SP is het meldpunt gestart omdat de provincie geen onderzoek wil doen naar wat er in de praktijk allemaal misgaat met de invoering van de kaart. Er zijn al de nodige klachten binnen over prijsverhogingen en andere ongemakken.

De Gelderse SP zal de klachten bundelen in een zwartboek en dit aanbieden aan de provincie Gelderland, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Gelderland. Klachten melden kan op www.meldpuntovchip.nl.

U bent hier