h

1 mei met SP, PvdA en GroenLinks

3 mei 2010

1 mei met SP, PvdA en GroenLinks

Al enkele jaren komen de drie linkse partijen uit Rheden samen op 1 mei.

Dan zingen we samen de Internationale en hebben we discussies en gesprekken over wat ons bindt. Dit jaar verzamelde een afvaardiging van links Rheden zich in het Sprengenhus in Laag-Soeren, een mooie locatie op een regenachtige middag.

1 Mei viering - Internationale
Bert Kiljan (PvdA) en Cees Stam (SP) begeleiden de Internationale

Annelies de Jonge, PvdA raadslid in Zutphen, hield een beschouwing met de titel ‘Er bestaat wel degelijk zoiets als een samenleving.’ Zij sprak over de negatieve gevolgen van de marktwerking en de neoliberale politiek. Op een kritische vraag uit het publiek of de PvdA niet zelf heeft meegeholpen aan de vermarkting, kon de Jonge niet anders antwoorden dan dat er geen excuus is, voor wat de PvdA heeft gedaan. Maar er zijn inmiddels bewegingen binnen de PvdA, die pleiten voor het terugdraaien van de marktwerking in sommige sectoren. Wat Annelies de Jonge betreft, nog niet voldoende.

1 mei - Annelies de Jonge
Hans Witt (GL) stelt een vraag aan Annelies de Jonge

Namens de SP sprak kandidaat-Kamerlid (nr. 16) Rik Janssen. Hij was al in verkiezingssfeer en sprak in duidelijke taal over de oorzaken en de gevolgen van de crisis. De crisis kwam van rechts, maar de gewone man gaat straks de rekening betalen, zo zei Janssen. Ook de AOW-leeftijd, woningbouw en de marktwerking en de acties van de schoonmakers passeerden de revue. Tot slot riep hij op tot een pact van Laag-Soeren voor linkse landelijke samenwerking op belangrijke onderwerpen. Hoe mooi zou het zijn, als de revolutie zou ontstaan op 1 mei in Laag-Soeren…

1 mei - Rik Janssen
Rik Janssen, kandidaat-Kamerlid voor de SP

U bent hier