h

SP steunt protestactie tegen meer goederentreinen

31 augustus 2010

SP steunt protestactie tegen meer goederentreinen

Op donderdag 2 september om 13.30 uur vindt er een grote protestactie plaats bij het gemeentehuis in De Steeg.

goederentreinen

De SP Rheden is al geruime tijd bezig met actievoeren om de grote toename van het aantal goederentreinen door onze gemeente tegen te houden. Gelukkig staan wij hierin niet alleen. Hieronder kunt u de oproep lezen van inwoners van het dorp Rheden voor de actie op 2 september. Uiteraard zal ook de SP aanwezig zijn.

''Het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) is een prima plan voor de verbetering van het personenvervoer per trein in de Randstad, maar niet als onze Oostelijke regio daarvoor zwaar moet betalen. Wij willen niet dat er vele goederentreinen (40-62) extra door onze dorpen gaan rijden over de bestaande IJssellijn.

De schade voor onze dorpen:
- overwegen die vrijwel continu dicht zitten
- huizen die zware schade oplopen door trilling
- ernstige verstoring van de nachtrust door geluidsoverlast
- blootstelling aan gevaarlijke – onbekende - ladingen in de goederentreinen
- een prachtige leefomgeving en natuur die kapot gemaakt worden!

Maak duidelijk dat er voor dit plan bij de bevolking geen draagvlak bestaat en kom op donderdag 2 september om 13.30 uur naar het Gemeentehuis in De Steeg. Op dat moment vindt er op het gemeentehuis een persbijeenkomst plaats, georganiseerd door de gemeente en belangenvereniging RONA. Laat u zien en horen bij het Gemeentehuis!''

U bent hier