h

Op straat en onder de mensen

25 oktober 2010

Op straat en onder de mensen

Zaterdag 23 oktober is de afdeling in Dieren begonnen aan een reeks actie-dagen met de ZO-krant.

De ZO-krant komt 4 keer per jaar uit en wordt in heel Nederland door SP’ers uitgedeeld.

Om 11:00 waren enkele SP’ers aanwezig op het Callunaplein in Dieren om de ZO-krant uit te delen en met mensen te praten over de komende bezuinigingen. Het was erg koud, maar ondanks dat was het een geslaagde activiteit.

Cover ZO-krant najaar 2010Er waren mensen die verbaasd vroegen of er verkiezingen aan komen, omdat wij er stonden. Maar ook als er géén verkiezingen zijn is de SP regelmatig op straat en in de buurten te vinden. Het idee van de SP is om regelmatig onder de mensen zijn, om zo te weten wat er onder de mensen speelt.

Ondanks de kou hebben we met een aantal mensen bijvoorbeeld kunnen praten over de komende bezuinigingen. Veel mensen gaven aan dat bezuinigingen toch ook moeten plaatsvinden bij de bestuurders zelf; de rekening moet niet (alleen) neergelegd worden bij de gewone mensen.

Zaterdag 30 oktober zal een aantal actieve leden van 11:00 tot 14:00 aanwezig zijn in Velp, om ook daar mensen de ZO-krant aan te bieden en met hen in gesprek te gaan.

Zaterdag 6 november gaat de afdeling naar Laag Soeren. In Laag Soeren wordt huis-aan-huis aangebeld om op die manier de ZO-krant aan te beiden en de inwoners te vragen naar hun mening over de nieuwe plannen op het Nimmer Dor-terrein.

Lees hier enkele artikelen uit de ZO-krant.

U bent hier