h

SP in actie aan de poorten van Presikhaaf

17 november 2010

SP in actie aan de poorten van Presikhaaf

SP Rheden gaat samen met andere SP afdelingen uit de regio aandacht vragen voor de bezuinigingsplannen op de sociale werkplaatsen. Het kabinet wil de mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB uitkering) korten op hun inkomen. Op termijn zullen minstens 30.000 arbeidsplaatsen in de sociale werkvoorziening verdwijnen.

De SP is van mening dat dit plan direct van tafel moet. De SP wil juist goede opleidingen, goede begeleiding, echte banen en een fatsoenlijk inkomen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat wordt door het nieuwe kabinet te grabbel gegooid. Korting op het inkomen en schrappen van banen in de sociale werkvoorziening zal hen veroordelen tot een leven in armoede. De SP wil niet dat mensen door deze bezuinigingen achter de geraniums of in de bijstand terecht komen.
De eisen van de SP:

  • geen banen schrappen maar banen scheppen
  • geen ontslagen bij de sociale werkvoorziening
  • geen verlaging van uitkeringen
  • niet verdienen onder het minimumloon
  • goede opleidingen, goede begeleiding

Op donderdag 18 november zal de SP voor de poorten van Presikhaaf-bedrijven in Arnhem handtekeningen ophalen tegen de bezuinigingen. Zaterdag 27 november a.s. wordt er in de Brabanthallen in Den Bosch een manifestatie georganiseerd.

Lees meer en teken de petitie op www.armoedewerktniet.nl
SP vraagt aandacht voor bezuinigingen op sociale werkvoorziening
Manifestatie 'Armoede werkt niet'

U bent hier