h

Campagnedag in Dieren en Velp

27 februari 2011

Campagnedag in Dieren en Velp

Zaterdag 26 februari was de afdeling Rheden wederom aanwezig met een kraam in zowel Dieren als in Velp.

's Ochtends was eerst nog een aantal actieve SP-ers naar Rheden getrokken om daar op de weekmarkt te praten met inwoners over de komende verkiezingen. Eind van de ochtend werd in Dieren en in Velp de kraam weer opgezet, klaar voor een nieuwe campagnedag.

Jorine Dirks kraam Dieren

Waarvan we van tevoren dachten dat het een natte en gure zaterdag zou worden, was iedereen aangenaam verrast door ten eerste het droge weer en ten tweede door de goede en optimistische sfeer onder de mensen.

Deze zaterdag kwamen erg veel inwoners naar de kraam om specifieke informatie over de verkiezingen en over de standpunten van de SP. We hebben dan ook fijne gesprekken kunnen voeren over verschillende onderwerpen. Zo wilden mensen bijvoorbeeld informatie over ons standpunt over Traverse Dieren, over de goederentreinen en ook over wat de SP vindt van de bezuinigingsplannen van kabinet Rutte. 's Ochtends kwamen in Dieren al snel een aantal inwoners langs speciaal voor de kandidaat-Statenleden van de SP. Nadat was verteld dat die rond 11:50 uur zouden komen, gingen die mensen nog even boodschappen doen om rond die tijd weer terug te komen. Er kwam in Dieren zelfs een mevrouw langs speciaal voor ons raadslid Henk Molenaar, die moesten we helaas vertellen dat hij aanwezig was bij de kraam in Velp. Gelukkig konden ook de SP-ers in Dieren de vragen van deze mevrouw beantwoorden.

Rond 12 uur kwam de top-10 langs van de SP kandidaten voor Gelderland. Onder aanvoering van lijsttrekker Eric van Kaathoven maakten zij die dag een campagnetour door Gelderland. De kandidaten hebben met veel mensen een gesprek kunnen voeren en hebben ook behoorlijk wat kranten en tomatensponsjes uit kunnen delen.

Gelderse PSkandidaten in Dieren

's Middags werd de inwoners in Dieren een kopje tomatensoep aangeboden door Thijs en Luke, de jongens die een maatschappelijke stage hebben gelopen bij de afdeling.

Soep uitdelen in Dieren

Halverwege de middag werden we nog verrast door een vliegtuig dat overvloog met een spandoek er achter: β€œ2 maart protest: stem sp!”

SP vliegtuig

β€œHet was een geslaagde campagnedag in zowel Dieren als in Velp. We merkten dat deze komende verkiezingen nu meer gaan leven bij de inwoners. Mensen hadden vragen over specifieke onderwerpen en wilden hun keuze voor 2 maart ook doordacht maken. Wij hebben als afdeling ons best gedaan om al hun vragen te beantwoorden en vonden het fijn om te merken dat veel mensen met een positief gevoel weer bij de kraam weggingen. Het belang van deze verkiezingen begint nu ook bij steeds meer mensen door te dringen. Dat is goed, want deze verkiezingen gaan ook echt ergens om: een stem om te zeggen wat men vindt van het provinciebestuur en een stem om te zeggen wat men vindt van kabinet Rutte. Laat uw stem ook niet verloren gaan en stem op 2 maart!” Aldus Tamara Koppelaar, voorzitter van de SP Rheden.

Protestbord

Aanstaande dinsdag staat nog een aantal SP-ers in de ochtend op station Dieren, om ook daar vragen te kunnen beantwoorden van mensen.

U bent hier