h

SP Rheden onderzoekt problemen rond kwijtschelding

21 maart 2011

SP Rheden onderzoekt problemen rond kwijtschelding

Inwoners van de gemeente Rheden, die al jaren rond moeten zien te komen van uitkering op 100% bijstandsniveau, hebben vanuit het gemeentehuis een brief ontvangen dat na het nodige speurwerk van het Inlichtingenbureau zou zijn gebleken dat het vermogen van betrokkenen (veel) te hoog zou zijn.

Citaat uit de brief: “Uw gegevens zijn inmiddels getoetst door het IB. Op grond daarvan kunnen wij constateren dat u niet in aanmerking komt voor kwijtschelding. De reden hiervoor is dat uw vermogen (veel) te hoog is volgens de gegevens van het Inlichtingenbureau. U krijgt een aanslag opgelegd eind februari 2011 die u eerst dient te betalen.”

Ware het niet sympathieker geweest deze groep mensen, waarvoor iedere maand toch al een week te lang duurt, de kans te geven te bewijzen dat gemeente Rheden niet goed is geïnformeerd door het Inlichtingenbureau en daarna pas over te gaan tot een dergelijke maatregel?

De normen voor het vrijgelaten vermogen in 2011 zijn vastgesteld op € 5555 voor alleenstaanden en € 11110 voor gezinnen. Een auto ouder dan 7 jaar wordt niet meegeteld bij dit vermogen. Heeft u een auto jonger dan 7 jaar, dan volgt een taxatie door de gemeente.

Een aantal geschrokken bijstandsgerechtigden heeft inmiddels al contact gezocht met de Rhedense afdeling van de SP. De afdeling is zeer benieuwd hoeveel mensen met een uitkering een dergelijke brief hebben ontvangen en wat u vindt van deze brief. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling via rheden@sp.nl of met Henk Molenaar (026-3648721 begin_of_the_skype_highlighting              026-3648721      end_of_the_skype_highlighting).

U bent hier