h

Gezamenlijk in actie tegen koopzondagen

23 november 2011

Gezamenlijk in actie tegen koopzondagen

Een aantal politieke partijen binnen de gemeente Rheden heeft de handen ineen geslagen en is een gezamenlijke posteractie gestart tegen de koopzondagen.

poster koopzondagen
Vanwege een advies van de onafhankelijke (Rhedense) Commissie bezwaarschriften zal er op dinsdag 29 november door de gemeenteraad wederom een besluit moeten worden genomen over het verruimen van het aantal koopzondagen van 12 naar 52. Een aantal politieke partijen is een posteractie gestart. De ChristenUnie, SP, Gemeentebelangen, CDA en de groep Pieper-Rook hebben een poster ontworpen die aan winkeliers binnen de gemeente Rheden wordt uitgedeeld. Winkeliers kunnen de poster ophangen en zo hun ongenoegen uiten over de uitbreiding van het aantal koopzondagen.

De SP Rheden zal op dinsdag wederom tegen verruiming van het aantal koopzondagen stemmen. Een verruiming van het aantal koopzondagen zal ten koste gaan van de kleine winkeliers, vaak hebben zij geen personeel of een klein personeelsbestand en kunnen en/of willen daardoor niet meedoen met openstelling op zondag. 12 koopzondagen is echt meer dan genoeg!

U bent hier