h

Inloopavond spoor goed bezocht

19 februari 2012

Inloopavond spoor goed bezocht

Op woensdag 15 februari vond de inloopavond over de toename van het aantal goederentreinen voor onze regio plaats.

De avond was georganiseerd door ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Milieu en had tot doel om omwonenden en andere belanghebbenden te informeren over het PHS (Programma Hoofdfrequent Spoorvervoer) en de onderzoeken die plaatsvinden in de regio. Ruim 400 belangstellenden hebben de avond bezocht.

Naast ProRail en het ministerie waren er ook belangengroepen e.d. aanwezig om duidelijk te maken dat meer goederentreinen in onze omgeving niet welkom zijn.
inloopavond Theothorne

Ook de SP Rheden was bij de deur aanwezig. De afdeling deelde de eigen flyer uit en ging met de geïnteresseerde bewoners in gesprek. Veel mensen maken zich grote zorgen om de plannen voor het spoor. Een aantal mensen gaf aan dat ze het meldpunt Rood Sein al hadden gevonden en daar zeker gebruik van zullen gaan maken.
Meldpunt Rood Sein

De komende tijd zal de SP Rheden weer langs het spoor gaan met de flyer. De flyer zal uitgedeeld worden aan omwonenden van het spoor en daarnaast zullen we ook een aantal keer aanwezig zijn in de winkelcentra.

Laat de Goederentrein Varen!

U bent hier