h

Sp-ers aan de poort bij Presikhaaf

20 februari 2013

Sp-ers aan de poort bij Presikhaaf

Op woensdag 20 februari was een aantal SP-ers aanwezig aan de poort van Presikhaaf Bedrijven in Arnhem.

Actieve SP-leden uit Arnhem, Doesburg, Westervoort en Rheden stonden in alle vroegte bij Presikhaaf. In het kader van de landelijke campagne "Armoede Werkt Niet" werden ansichtkaarten uitgedeeld.

in actie bij Presikhaaf

Deze kaarten zijn een protest tegen de bezuinigingen die het huidige kabinet wil doorvoeren op de sociale werkplaatsen en zullen later dit jaar worden aangeboden aan het kabinet.

Door de nieuwe Participatiewet worden de sociale werkplaatsen de komende twintig jaar in stappen afgebouwd. Jonggehandicapten krijgen straks te maken met de gezinsbijstand, en begeleiding en ondersteuning wordt finaal wegbezuinigd. Per 1 januari 2014 wordt er niemand meer toegelaten tot de sociale werkplaats. Doordat er wel werknemers uitstromen zullen er steeds minder collega's overblijven om de productie draaiende te houden. Voor de werkplaatsen dreigt faillissement. Tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking krijgen zo de rekening van de crisis gepresenteerd. Het platform 'Armoede werkt niet' weigert dat te accepteren.

Ook de SP in onze regio verzet zich tegen deze plannen en zal de komende tijd in verschillende gemeenten aanwezig zijn met deze ansichtkaarten-actie.

SP in actie bij Presikhaaf

Wilt u ook iets doen, dat kan! Er kunnen via de site van Armoede Werkt Niet ansichtkaarten besteld worden en daar kan de kaart ook digitaal ondertekend worden. Laat deze werknemers niet in de kou staan!

SP in actie bij Presikhaaf

U bent hier