h

Nr 15: Ilona Ozinga

11 maart 2014

Nr 15: Ilona Ozinga

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 18 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 18 naar nummer 1. Vandaag is nummer 15 van de kandidatenlijst aan de beurt.

Naam:Ilona Ozinga

Leeftijd:64 jaar
Woonplaats: Laag-Soeren

Waarom ik jaren geleden lid ben geworden van de SP en dat nog steeds ben?
Het antwoord staat op de poster die ik zonet bij mijn voordeur heb opgehangen: omdat de SP 100% sociaal is.

Omdat de SP staat voor “Menselijke Waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit”. Ook in deze tijden van forse overheidsbezuinigingen blijft de SP vechten voor een sociale samenleving en dus voor minder bezuinigingen in de publieke sector. Bezuinigingen die vooral de laagstbetaalden treft in basisvoorzieningen als de toegang tot de rechtspraak, de gezondheidszorg of het onderwijs.

Dat een van de speerpunten van de SP in Rheden “Betaalbaar Wonen” is, past in de lijn van een sociale samenleving. Ook dat de SP-Rheden zich inzet voor behoud van voorzieningen als een buurthuis. Ik zie en ervaar zelf in Laag-Soeren hoe belangrijk Het Sprengenhues is als ontmoetingsplaats voor jong en oud, een ontmoetingsplaats die ook zwaar te lijden heeft onder de overheidsbezuinigingen.

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is een belangrijk signaal voor de politiek op landelijk niveau en ik roep dan ook de kiezers uit de gemeente Rheden naar de stembus te gaan op 19 maart en te kiezen voor een sociaal gemeentelijk beleid.

U bent hier