h

Nr 2: Henk Molenaar

18 maart 2014

Nr 2: Henk Molenaar

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 18 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 18 naar nummer 1. Vandaag is nummer 2 van de kandidatenlijst aan de beurt.

Naam: Henk Molenaar
Leeftijd: 65 jaar
Woonplaats: Velp

Waarom heb ik voor de SP gekozen?
Indien gekozen wordt dit mijn derde raadsperiode. Ik ben in 1998 lid geworden van de SP omdat de uitgangspunten van deze 100% sociale partij mij destijds en nog steeds zeer aanspreken. “Gelijkwaardigheid, Solidariteit en Menselijke Waardigheid.”

Op de Menselijke Waardigheid wil ik graag wat dieper ingaan, omdat deze bij het huidige VVD/PvdA beleid steeds verder onder druk komt te staan.

Verzorgingstehuizen worden op termijn gesloten. In de huidige plannen van het VVD/PvdA kabinet worden op termijn zo,n 800 verzorgingstehuizen gesloten. Ouderen moeten langer thuis en zelfstandig blijven wonen. Tegelijkertijd zijn er plannen fors te bezuinigen op de thuiszorg. Hoe zo menselijke waardigheid!!

WSW werkplaatsen worden op termijn gesloten. Met het aannemen van de Participatiewet gaan de werkplaatsen voor mensen met een arbeidsbeperking op slot. Vanaf 2015 komt er niemand de sociale werkvoorziening meer in. 70.000 van de 100.000 werkplekken worden geschrapt. SP kamerlid Sadet Karabulut spreekt terecht over een stukje beschaving in de uitverkoop. Hoe zo menselijke waardigheid!!

Bezuinigen op chronisch zieken en gehandicapten. In de huidige plannen van het kabinet wordt er opnieuw fors bezuinigd op tegemoetkomingen aan chronisch zieken en gehandicapten en wel zo’n € 600 miljoen . Hoezo menselijke waardigheid!!

In de gemeente Rheden wordt getracht door middel van een aantal projecten mensen in een uitkeringssituatie weer aan een reguliere baan te helpen. Prima, als het doel is het verkrijgen van een werkplek tegen tenminste het minimumloon. Prima, als bij deze projecten de menselijke maat uitgangspunt is. Helaas is dit niet het geval. Tijdens een sessie bij één van deze projecten “Samen van Start” , waarbij het doel is dat deelnemers aan het eind van de trainingssessies tenminste drie kwaliteiten van zichzelf (her)kennen, zegt een door de gemeente Rheden ingehuurde kracht tegen de toehoorders: “Zolang je het stempel van bijstand op je hebt, heb je géén eigen inbreng meer”. Wat doe je dan met door jou herkende drie kwaliteiten?? Hoezo menselijke waardigheid!!

Dat is waarom ik actief ben voor de SP!
 

U bent hier