h

Nr 3: Paul Akkerman

17 maart 2014

Nr 3: Paul Akkerman

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 18 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 18 naar nummer 1. Vandaag is nummer 3 van de kandidatenlijst aan de beurt.

Naam: Paul Akkerman
Leeftijd: 60 jaar
Woonplaats: Velp

Waarom heb ik voor de SP gekozen?
Als je, zoals ik, jouw gehele werkzame leven (35 jaar fulltime) als adviseur voor de politiek werkt dan ontstaat er een moment dat je denkt: “Dat kan ik ook”. En dat moment kwam mooi samen toen ik gevraagd ben om SP-kandidaat te worden voor een raadzetel in de gemeente Rheden.

Kort nadat ik begon met werken werd ik vakbondslid en dat ben ik nog steeds. Daar begon ik mensen te vertegenwoordigen. In mijn huidige functie van programma-adviseur bij de provincie Gelderland heb ik 17 jaar in de medezeggenschap gezeten, waarvan 3 jaar als OR-voorzitter. Politiek heeft me altijd geïnteresseerd. Naarmate de Nederlandse samenleving rechtser werd, begon ik steeds linkser te worden. Bij de Tweede Kamerverkiezingen twee jaar geleden koos ik voor de SP na lezing van allerlei politieke programma’s en ik heb er nooit spijt van gehad.

In mijn vrije tijd ben ik al een aantal jaren voorzitter van de Fietsersbond Rheden-Rozendaal en probeer ik samen met de vrijwilligers iets goeds te bereiken voor de fietsers in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Verder doe ik aan karate en ben ik pianist in de Poltitie-bigband Oost-Nederland.

Ik probeer iets te doen voor de mensen die niet sterk genoeg zijn om voor zichzelf op te komen en daar vind ik bij de SP een warme kring van super-gemotiveerde mensen waarmee het fijn werken is.

U bent hier