h

Nr 6: Lyan van Vliet

16 maart 2014

Nr 6: Lyan van Vliet

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 18 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 18 naar nummer 1. Vandaag is nummer 6 van de kandidatenlijst aan de beurt.

Naam: Lyan van Vliet


Leeftijd: 53
Woont: met man en kinderen in Dieren
Werk: in de GGZ als secretaresse en op een MBO als NT2 docent

 

Waarom heb ik gekozen voor de SP?
Eind 2002 werd ik lid van de SP, en ik sta nog steeds helemaal achter die keuze. We hebben een partij nodig die kritisch is, en die opkomt voor de belangen van gewone mensen.

In mijn werk kom ik veel in aanraking met mensen die het niet zo getroffen hebben in het leven, mensen die niet zo gezond, sterk, mondig of rijk zijn. Ik zie in de psychiatrie hoe de macht van verzekeraars steeds groter wordt, en hoe de professionals zich moeten voegen naar de eisen van de verzekeraars. Dat heeft invloed op inhoud en duur van de behandelingen. De macht van het geld, ook in de zorg!
In het onderwijs zie ik hoe moeilijk het voor vluchtelingenjongeren kan zijn om aansluiting te vinden bij de Nederlandse maatschappij. Met dat ingewikkelde en ondoorzichtige onderwijssysteem, met die hoge werkloosheid en de moeilijkere positie die je als allochtoon in Nederland hebt.

Ik ben blij met de SP, die op alle niveaus menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit verdedigt, met integere vertegenwoordigers die er niet zitten voor het eigen gewin. En ook lokaal geef ik in vol vertrouwen mijn stem aan de super betrouwbare, kritische èn aardige kandidaten van de SP!

U bent hier