h

Nr 7: Simon de Waal

16 maart 2014

Nr 7: Simon de Waal

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 18 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 18 naar nummer 1. Vandaag is nummer 7 van de kandidatenlijst aan de beurt.

Naam : Simon de Waal


Leeftijd : 34
Woonplaats: Velp
Dagelijkse bezigheden: Vrijwilliger bij Zorgbelang Gelderland en ik ben actief SP lid
Hobby’s : Luisteren van gesproken boeken, vooral over geschiedenis en politiek, luisteren naar Griekse muziek. Griekenland is tevens mijn favoriete vakantieland.   

Waarom heb ik voor de SP gekozen?
De SP kiest consequent voor solidariteit, ook in deze tijd van kille bezuinigingen. De SP maakt ook goede keuzes in het beleid voor mensen met een beperking. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk dit is. Ik ben sinds mijn geboorte rolstoelafhankelijk.

De bezuinigingen op zorg en sociale zekerheid die dit kabinet over de schutting van de gemeenten kieperen zijn ongekend. De thuiszorg wordt afgebroken en begeleiding en dagbesteding voor hen dit nodig hebben staan onder druk. Jonggehandicapten en bijstandsgerechtigden komen in de knel door de participatiewet en door de bezuinigen in de jeugdzorg staat de toekomst van jongeren met problemen op het spel.  De SP verzet zich hier tegen en komt met reële, sociale alternatieven voor dit afbraakbeleid. Daarom ben ik blij actief SP lid te zijn en hieraan bij te dragen.

Graag wil ik me samen met de SP inzetten voor onze mooie gemeente Rheden, zodat gemeentelijke keuzes gebaseerd zijn op solidariteit. Dus goede zorg voor iedere inwoner die dat nodig heeft ,en bestrijding van armoede , zeker onder kinderen. Daarnaast zet ik me graag samen met de SP in voor behoud van publieke voorzieningen zoals bijvoorbeeld de bibliotheken in onze gemeente.

De verkiezingen zijn dit keer belangrijker dan ooit, de gemeente krijgt er veel taken bij op het (jeugd)zorg en sociale zekerheid. Wat uw keus ook wordt, ga in ieder geval stemmen. Ik zal me in ieder geval samen met de SP blijven inzetten voor een sociaal Rheden.

U bent hier