h

Nr 9: Anita Matser

14 maart 2014

Nr 9: Anita Matser

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 18 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 18 naar nummer 1. Vandaag is nummer 9 van de kandidatenlijst aan de beurt.

Naam: Anita Matser

Leeftijd: 55 jaar
Woonplaats: Velp

Waarom heb ik voor de SP gekozen?
Mijn naam is Anita Matser en ik woon in Velp samen met mijn man en zoon. Onze dochter is al enige jaren ‘het huis uit’. Ik ben 55 jaar en een enthousiaste gastouder . Achter ons huis heb ik een speellokaal waar de kinderen fijn kunnen spelen. Het is een combinatie van gastouderschap en een peuterspeelgroep. Het heet De Blokkendoos.

Jarenlang ben ik heel actief geweest in de wijk Daalhuizen. Ik heb de wijkvereniging helpen opzetten en ben vanaf 2006 voorzitter geweest. Hier ben ik in maart 2013 mee gestopt omdat ik het tijd vond voor ‘een nieuwe wind’. Maar ook omdat we ervaren hebben dat het werkende leven niet zo vanzelfsprekend meer is. Daarom heb ik besloten dit meer aandacht te geven.
Samen met Theo van der Hoeven heb ik de historie van onze wijk Daalhuizen in kaart gebracht en dit op een website gezet www.historievandaalhuizen.nl. Hier ben ik altijd met veel plezier mee bezig.

Ook ben ik actief in de kerngroep van de SP. De SP is voor mij de partij met de meest menselijke maat en dat is voor mij heel belangrijk. De kerngroep is de brug tussen de raadsleden en de burgers en ik vind het fijn dat ik hieraan een bijdrage kan leveren. Pas geleden hoorde ik dat er alleen al in Velp 95 mensen van De Voedselbank gebruik moeten/mogen maken. Dat vind ik heel erg. De SP is voor een eerlijker verdeling, daarom ben ik voor de SP. Ik probeer met zoveel mogelijk activiteiten mee te doen. Een doel zonder actie is slechts een droom.

U bent hier