h

Openbare avond over Nationaal ZorgFonds

30 september 2016

Openbare avond over Nationaal ZorgFonds

Foto: SP Rheden

Op woensdag 12 oktober vindt er een openbare avond plaats over de plannen voor een Nationaal ZorgFonds. Steeds meer mensen hebben moeite om ieder jaar het eigen risico van 385 euro te moeten betalen en hebben grote moeite met de macht en invloed van de zorgverzekeraars.

Als je chronisch ziek bent, dan betekent dit dat je sowieso ieder jaar extra moet betalen, terwijl je hier geen invloed op uit kunt oefenen. Het eigen risico wordt daarmee een boete op ziek zijn. Ieder jaar wordt er erg veel geld, dat opgebracht wordt door de premies, verspild aan bureaucratie, reclame en winsten bij zorgverzekeraars. Geld dat bestemd is voor zorg komt op die manier niet terecht bij de zorg. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders af wil van het eigen risico en af van de macht van de zorgverzekeraars.

Tijd voor verandering en een andere organisatie van de zorg: schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal ZorgFonds op. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico, maar met uitbreiding van het basispakket.

Inmiddels wordt dit initiatief gesteund door de SP, 50PLUS, Partij voor de Dieren, FNV Zorg en Welzijn, Omroep Max en vele zorgverleners en bekende Nederlanders. Ruim 170.000 mensen hebben hun steun al uitgesproken voor deze campagne.

Ook binnen onze gemeente steunen steeds meer mensen dit initiatief. De SP afdeling Rheden organiseert een openbare avond over dit onderwerp, waar iedereen welkom is om kennis te maken met deze campagne. Nils Müller, comitélid van het Nationaal Zorgfonds, zal de avond leiden. Inwoners kunnen vragen stellen, ideeën aandragen en zich aansluiten bij deze campagne.


  • Openbare avond Nationaal ZorgFonds
  • Woensdag 12 oktober
  • Van 20:00 uur tot 22:00 uur (zaal open om 19:30 uur)
  • Ons Huis Rheden
  • Meester B. van Leeuwenplein 7 in Rheden

 

  • Nog geen steun uitgesproken voor een Nationaal ZorgFonds? Dat kan hier!

U bent hier