h

Besluit megastal Ellecom uitgesteld!

11 september 2017

Besluit megastal Ellecom uitgesteld!

Foto: SP Rheden

Landgoed Middachten heeft plannen om in de polder van Ellecom een megastal met 468 melkkoeien te bouwen. De gemeenteraad van Rheden zou in oktober een besluit gaan nemen over dit voornemen. Onlangs werd echter bekend dat het college van B&W meer tijd nodig heeft om het grote aantal ingediende zienswijzen te verwerken en dat besluitvorming wordt uitgesteld. Er zijn in totaal bijna veertig zienswijzen ingediend.

Een succes dus voor het comité “Hoezo Megastal?”, zij hebben gezorgd dat veel inwoners in de zomer de moeite hebben genomen een zienswijze te schrijven. Vooralsnog lijkt het erop dat dit onderwerp in november door de gemeenteraad behandeld zal gaan worden.

Het is mooi dat het comité zoveel inwoners heeft weten te mobiliseren om een zienswijze te schrijven. De SP Rheden steunt de petitie die het comité is gestart en de afgelopen weken waren we op diverse locaties aanwezig met de ansichtkaarten. We merken dat veel inwoners erg graag willen tekenen tegen de komst van deze megastal, tot nu toe hebben al enkele honderden mensen een handtekening gezet. Nu dat de gemeenteraad waarschijnlijk pas in november zal gaan besluiten over dit onderwerp, zullen dus meer inwoners de gelegenheid krijgen een handtekening te zetten en dat is goed nieuws. Hoe meer ansichtkaarten het comité kan overhandigen aan de gemeenteraad, hoe duidelijker het signaal dat de bevolking van de gemeente Rheden deze stal niet ziet zitten!” Aldus Tamara Koppelaar, afdelingsvoorzitter SP Rheden.

U bent hier