h

Megastal-zaterdag op 11 november in Dieren

5 november 2017

Megastal-zaterdag op 11 november in Dieren

Foto: SP Rheden

Het comité “Hoezo Megastal?” en de SP Rheden organiseren op zaterdag 11 november een Megastal-zaterdag tegen de komst van een Megastal in Ellecom.

In juni is het comité een petitie met ansichtkaarten gestart tegen de komst van een Megastal met melkkoeien in Ellecom. Het comité is van mening dat een dergelijke grote stal niet past in het landschap van de Ellecomse Polder op een locatie zo dicht bij kwetsbare natuur. De afgelopen maanden hebben al veel inwoners uit de gemeente Rheden hun handtekening gezet. Inwoners die nog niet in de gelegenheid zijn geweest een ansichtkaart te tekenen, zijn welkom op het Callunaplein in Dieren op zaterdag 11 november van 11:00 uur tot 16:00 uur. Naast het comité “Hoezo Megastal?” en de SP, zullen ook Stichting Behoud Uiterwaardenlandschap en mogelijk andere (politieke) partijen aanwezig zijn.

Paul Distel, woordvoerder comité “Hoezo Megastal?”: “Op dinsdag 14 november vindt de informatie-avond van de gemeenteraad plaats. Wij zullen die avond om 19:30 uur de petitie overhandigen aan de burgemeester en de gemeenteraad van Rheden. Daarna zullen wij inspreken en onze visie op deze stal nogmaals naar voren brengen. Om duidelijk te maken dat er weinig draagvlak is voor deze plannen, hopen wij dat veel inwoners uit Ellecom en andere dorpen aanwezig zullen zijn die avond. De gemeenteraad zal op dinsdag 28 november een besluit nemen over deze plannen.

Tamara Koppelaar, afdelingsvoorzitter SP Rheden: “De afgelopen maanden hebben wij als SP het comité gesteund door zoveel mogelijk handtekeningen tegen deze Megastal op te halen. Zaterdag 11 november zal voor inwoners van de gemeente Rheden de laatste kans zijn een handtekening te zetten. Wij merken dat veel inwoners erg graag een handtekening willen zetten. Men deelt onze visie dat deze stal totaal niet past in het landschap van de Ellecomse Polder. Wij hopen dat deze petitie bij de gemeenteraad duidelijk zal maken dat er weinig draagvlak bij de bevolking is voor zo'n enorme stal in ons mooie landschap!

U bent hier