h

SP Rheden presenteert lijst met ervaren en actieve kandidaten

22 december 2017

SP Rheden presenteert lijst met ervaren en actieve kandidaten

Op woensdag 20 december hield de SP Rheden een Algemene Ledenvergadering, waar de leden zich konden uitspreken over de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Van de huidige raadsleden hebben Jorine Dirks, Lyan van Vliet en Jeroen Kuijpers aangegeven nog een periode beschikbaar te zijn als volksvertegenwoordiger voor de SP. Paul Akkerman en Henk Molenaar hebben beiden aangegeven niet meer verkiesbaar te zijn. Henk Molenaar is gevraagd om als lijstduwer op de lijst te staan.

We zijn heel blij met Henk als lijstduwer. Hij is maar liefst twaalf jaar raadslid geweest voor de SP en met al zijn dossierkennis en bevlogenheid heeft hij zich al die jaren keihard ingezet voor de inwoners van de gemeente Rheden. Gelukkig zullen zowel Henk als Paul nog wel actief blijven voor de afdeling en zullen inwoners hen nog regelmatig in actie zien voor de SP!” Aldus Tamara Koppelaar, afdelingsvoorzitter SP Rheden.

Jorine Dirks is tijdens de Ledenvergadering gekozen als lijsttrekker voor de komende verkiezingen. Jorine Is sinds 2010 fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad. Nieuw in de top 5 zijn Richard Sivasli uit Dieren en Simon de Waal uit Velp. Op de lijst staan verder leden, van jong tot oud, afkomstig uit diverse dorpen, die veelal meerdere jaren actief betrokken zijn bij de partij. De overeenkomst is dat zij allen de verkiezingsstrijd aan willen gaan voor een sterke vertegenwoordiging van de SP in de Rhedense gemeenteraad.

Als lijsttrekker heb ik veel zin om met dit team de komende campagne in te gaan. Wij zullen flink campagne gaan voeren om te zorgen dat ook na maart 2018 de SP een grote fractie is in de raad en we een duidelijk, sociaal geluid kunnen laten horen.
Ik wil mij inzetten voor een gemeente die de inbreng van inwoners serieus neemt en de handen ineenslaat om zaken te verbeteren. Ik wil een gemeente die omkijkt naar mensen die hulp of zorg nodig hebben, en er niet te makkelijk vanuit gaat dat zij hun problemen zelf wel oplossen met hun 'eigen netwerk' of 'zelfredzaamheid'. We krijgen nog te vaak voorbeelden van inwoners te horen, waaruit blijkt dat het wel wat socialer kan. Met een sterke SP wil ik daarvoor strijden.
” Aldus Jorine Dirks.

In januari zal het verkiezingsprogramma gepresenteerd worden. Enkele van de speerpunten van de Rhedense SP zijn een ruimhartiger minimabeleid, betaalbare en energiezuinige huurwoningen, goede en toegankelijke zorg voor iedereen, werken aan eerlijke banen en aandacht voor groen en duurzaamheid.

De volledige kandidatenlijst:

 1. Jorine Dirks (1981, Velp)
 2. Lyan van Vliet (1960, Dieren)
 3. Richard Sivasli (1962, Dieren)
 4. Jeroen Kuijpers (1974, Dieren)
 5. Simon de Waal (1980, Velp)
 6. Maaike de Klerck (1957, Dieren)
 7. Adry van der Velden (1957, Ellecom)
 8. Anita Matser (1958, Velp)
 9. Inge Butterman (1982, Rheden)
 10. Tijn Boissevain (1965, Spankeren)
 11. Ilona Ozinga (1949, Laag-Soeren)
 12. Tamara Koppelaar (1978, Dieren)
 13. Rens Brandenburg (1952, Rheden)
 14. Jan van der Velde (1963, Dieren)
 15. Sandra van den Hoek (1962, Dieren)
 16. Henk Molenaar (1948, Velp)

U bent hier