h

Even voorstellen, nr 13: Rens Brandenburg

5 maart 2018

Even voorstellen, nr 13: Rens Brandenburg

Foto: SP Rheden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 16 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 16 naar nummer 1. Vandaag is nummer 13 van de kandidatenlijst aan de beurt: Rens Brandenburg.

Naam: Rens Brandenburg
Leeftijd: 66
Woonplaats: Rheden

Rens vertelt over zichzelf en zijn motivatie voor de SP: “Mijn naam is Rens Brandenburg, ik ben 66 jaar en ik woon tegenwoordig in Rheden, maar ik ben een geboren Dierenaar. Ik ben getrouwd met Katinka, eveneens SP-lid.

Rens op de voorkant van een motortijdschrift
Ik ben sinds kort  gepensioneerd na veel verschillende banen, voornamelijk als planner en het laatst als marktonderzoeker. In het dagelijks leven ben ik motorrijder en al 25 jaar actief voor de Motorrijders Actie Groep (MAG), een zowel nationaal als internationaal opererende belangenvereniging voor motorrijders.  Ik heb vele jaren als drummer in diverse bands gespeeld, waarvan sommigen redelijk bekend. Ik ben nog steeds freelance journalist voor een tweetal motortijdschriften en heb veel columns, artikelen en reisverhalen geschreven.

Vanaf zo’n beetje het ontstaan van de SP ben ik lid van de partij. Mijn vader was voor de oorlog lid van de Arbeiders Jeugd Centrale (AJC), ik kom dus uit een vuurrood nest. Omdat de moderne politiek al lang niet meer uitgaat van de mens maar steeds meer vanuit het bedrijfsleven en economische belangen, wilde ik mij aansluiten bij een partij die tegenwicht geeft aan de neoliberale wind die in Den Haag nu al veel te lang waait. De macht van met name VVD en CDA en hun satellietpartijen dient nu eindelijk eens te worden doorbroken. Daarbij is het vooral de gestaag vorderende afbraak van sociale voorzieningen en de zorg die mij enorm tegen de borst stuit. Ik prijs mij gelukkig in Rheden te wonen, waar de SP inmiddels een niet te missen factor is in de gemeentelijke politiek. Ik ga nu samen met mijn medekandidaten voor een nog beter resultaat op 21 maart!

U bent hier