h

Even voorstellen, nr 14: Jan van der Velde

4 maart 2018

Even voorstellen, nr 14: Jan van der Velde

Foto: SP Rheden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 16 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 16 naar nummer 1. Vandaag is nummer 14 van de kandidatenlijst aan de beurt: Jan van der Velde

Naam: Jan van der Velde
Leeftijd: 54 jaar
Woonplaats: Dieren
Bezigheden: vrijwilliger voor de SP

Jan is al vele jaren actief lid voor de SP en vertelt het volgende over zichzelf en zijn motivatie voor de SP: "Dit jaar is al weer het 12e jaar dat ik in Dieren woon. Sinds ik in deze gemeente ben komen wonen ben ik vrijwel onafgebroken actief geweest in de plaatselijke afdeling van de SP. De eerste jaren nog actief op straat en aan de deur, de laatste jaren wat meer op de achtergrond. Sommigen kennen mij mogelijk van initiatieven zoals het Repaircafé Dieren of de weggeefwinkel 4Noppes, waarvoor ik mij als vrijwilliger heb ingezet.
Ik heb geen uitgesproken ''rode' achtergrond, ik ben opgegroeid in vrij conservatieve gemeenschap als zoon van een kleine zelfstandige. Uiteindelijk ben ik in de voetsporen van mijn vader getreden en heb enige jaren succesvol mijn eigen zaak gerund.

In het liberalisme wordt er van uitgegaan dat je zelf verantwoordelijk bent voor jouw eigen succes en/of falen. Ik ben er op pijnlijke wijze achter gekomen dat je dit niet altijd zelf in de hand hebt. Na een ernstig ongeval ben ik zowel mijn gezondheid als mijn bedrijf en inkomen kwijtgeraakt.
Daardoor ben ik gaan inzien dat solidariteit niet alleen iets is voor de zwakkeren, ook de sterken, die zichzelf prima kunnen redden, kunnen uiteindelijk door stomme pech in één keer alles verliezen.

Solidariteit zoals de SP die voorstaat is de verzekering dat, wanneer het jou ook een keer tegenzit in het leven, je er niet alleen voor staat."

U bent hier