h

Even voorstellen, nr 15: Sandra van den Hoek

2 maart 2018

Even voorstellen, nr 15: Sandra van den Hoek

Foto: SP Rheden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 16 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 16 naar nummer 1. Vandaag is nummer 15 van de kandidatenlijst aan de beurt: Sandra van den Hoek

Naam: Sandra van den Hoek
Leeftijd: 55
Woonplaats: Dieren

Foto: SP Rheden
"Ik ben Sandra van den Hoek, 55 jaar en wonend in Dieren, actief SP-lid sinds 2005. Voor de partij houd ik me momenteel vooral bezig met achter-de-schermen-werk en verzorg bijvoorbeeld het printwerk voor (nieuws)brieven aan leden enz.

Ook denk ik vaak en graag mee over de situatie van mensen in de bijstand en in de schuldhulp. Wat mij ná aan het hart ligt, is het beleid binnen onze gemeente met betrekking tot re-integratie vanuit de bijstand. Ik behoor zelf tot de doelgroep en verbaas me regelmatig over hoe er met mensen wordt omgegaan. Er wordt gesproken over ‘maatwerk’, maar veel te vaak betekent dat toch gewoon mensen in een of ander traject zetten en dit koste wat kost uitvoeren.

Maatwerk is volgens mij iets heel anders: per individu kijken wat iemand wel of niet kan, waar de interesses en de talenten liggen, en dan kijken naar de mogelijkheden. Veel meer dan alleen maar sturen richting betaald werk dus; een passende route naar hoe iedereen mee kan doen op eigen wijze en naar eigen kunnen.

Plezier in je bezigheden, al dan niet betaald, is belangrijk voor iedereen en betaalt zich terug in minder eenzaamheid, lagere zorgkosten en minder beroep op aanvullende voorzieningen. Dit is mijn missie: proberen de gemeente (en de politiek) te laten Omdenken. De mens weer centraal. Daarom stem ik SP!"

U bent hier