h

Even voorstellen, nr 4: Jeroen Kuijpers

16 maart 2018

Even voorstellen, nr 4: Jeroen Kuijpers

Foto: SP Rheden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 16 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 16 naar nummer 1. Vandaag is nummer 4 van de kandidatenlijst aan de beurt: Jeroen Kuijpers.

Naam Jeroen Kuijpers
Leeftijd: 44
Woonplaats: Dieren
Bezigheden: Verkeerskundig onderzoeker en adviseur, programmalid Madierodam.
Hobbies: Fietsen, stedenbezoek met de trein, wandelen door natuur, bordspelletjes, computerspelletjes.

Jeroen stelt zich zelf voor en gaat in op een aantal onderwerpen rondom verkeer en vervoer:

In de jaren negentig werd de koers in Nederland steeds meer ikke, ikke en de rest kan stikken. Collectieve voorzieningen, die uitermate efficient en nuttig zijn, werden stelselmatig afgebroken ten gunste van meer materialisme.

Mensen en natuur zijn voor mij belangrijker. We leven in tijd waar klimaatverandering bijna onomkeerbaar is. In Rheden kunnen we een bijdrage leveren aan het verbeteren van het klimaat door duurzamer en slimmer verkeers- en vervoerbeleid.

Gratis parkeren in het centrum van Velp heeft voor de SP niet de hoogste prioriteit. De invoering van gratis parkeren in een deel van Velp kost de gemeente geld en zorgt amper voor toename van bezoek en bestedingen. Meer en goede fietsvoorzieningen leveren in mijn ogen een grotere bijdrage.

Op de Posbank kunnen we files oplossen door éénrichtingsverkeer in te stellen. Gratis OV zou voor Rheden een goede zaak zijn, maar lastig om te bekostigen. We moeten hier vooral de provincie en het rijk pushen om te experimenteren.

Het opheffen van buslijnen in de avonduren en het weekend is niet de oplossing. Het alternatief Brengflex (op afroep een busje) moet beter aansluiten bij het andere OV, toegankelijk zijn en anders teruggedraaid worden.

Mobiliteit is een basisbehoefte. De SP gaat voor duurzame en betaalbare mobiliteit voor iedereen!

U bent hier