h

Even voorstellen, nr 5: Simon de Waal

15 maart 2018

Even voorstellen, nr 5: Simon de Waal

Foto: SP Rheden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 16 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 16 naar nummer 1. Vandaag is nummer 5 van de kandidatenlijst aan de beurt: Simon de Waal.

Naam : Simon de Waal
Leeftijd : 38
Woonplaats: Velp
Dagelijkse bezigheden: Vrijwilliger bij Zorgbelang Gelderland en ik ben actief SP lid
Hobby’s: Luisteren van gesproken boeken, vooral over geschiedenis en politiek, luisteren naar Griekse muziek. Griekenland is tevens mijn favoriete vakantieland.  

 "De SP kiest consequent voor solidariteit. De SP maakt ook goede keuzes in het beleid voor mensen met een beperking, zo staat de SP achter het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een handicap of chronische ziekte. Ook Rheden heeft hier een grote taak om de samenleving toegankelijk voor iedereen te maken. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk dit is. Ik ben sinds mijn geboorte rolstoelafhankelijk.

Graag wil ik me samen met de SP inzetten voor onze mooie gemeente Rheden, zodat gemeentelijke keuzes gebaseerd zijn op gelijkwaardigheid en solidariteit. Dus goede zorg voor iedere inwoner die dat nodig heeft, een toegankelijke samenleving en bestrijding van armoede, zeker onder kinderen. Daarnaast zet ik me graag samen met de SP in voor behoud van publieke voorzieningen zoals bijvoorbeeld de bibliotheken in onze gemeente.

Ik zet me in ieder geval samen met de SP graag in voor een sociaal Rheden!"

U bent hier