h

Even voorstellen, nr 7: Adry van der Velden

13 maart 2018

Even voorstellen, nr 7: Adry van der Velden

Foto: SP Rheden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 16 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 16 naar nummer 1. Vandaag is nummer 7 van de kandidatenlijst aan de beurt: Adry van der Velden.

Naam: Adry van der Velden
Leeftijd: 60
Woonplaats: Ellecom
Bezigheden: mantelzorger, vrijwilligster

"Mijn naam is Adry van der Velden, ik ben 60 jaar oud en woon met mijn jongste zoon in Ellecom. Ik ben niet werkzaam, maar ben mantelzorger (waaronder bewindvoering en mentorschap) voor mijn jongste zoon. Daarnaast ben ik vrijwilligster op de dagbehandeling Intermezzo van Attent, voorheen Gelders Hof. Verdere interesses zijn lezen, tuinieren, creatief bezig zijn en genealogie.

Waarom SP? De SP is niet alleen in verkiezingstijd actief. Ook in de tussenliggende tijd gaat de partij de buurt in, spreekt met de bewoners, probeert bij problemen concrete hulp en/of ondersteuning te bieden. De op deze wijze ontvangen signalen worden vervolgens aangekaart bij de gemeente. De SP staat voor de menselijke maat, vertrouwen in elkaar en een eerlijke verdeling van de welvaart. Kortom solidariteit in al zijn facetten!

Ook de geplande megastal in Ellecom met 468 melkkoeien heeft mijn aandacht. In een groene en duurzame gemeente past in mijn ogen geen megastal. Het is inmiddels algemeen bekend dat de veestapel moet krimpen, dus waarom papieren koeien* uit de la halen en tot leven wekken?!
Bovendien vind ik dat koeien naar buiten moeten kunnen. Ook de gekozen locatie is gewoonweg verkeerd: dicht bij het dorp Ellecom, in de nabijheid van een kwetsbaar bronbos, bij een hoogwatervluchtplek voor wild, en een archeologische vindplaats.

De informatievoorziening richting de Ellecommers, maar ook overige inwoners van de gemeente Rheden, was laat en liet zeer te wensen over. De SP heeft samen met het bewonerscomité "Hoezo Megastal?" meer dan 1600 handtekeningen verzameld tegen de komst van de megastal. Helaas was een kleine meerderheid in de gemeenteraad wel voor.

Voor een écht sociale gemeente Rheden, die bovendien groen en duurzaam is en de inbreng van inwoners serieus neemt is een stem op de SP de beste keus!"

* De rechten voor het aantal koeien bestaan voor dit gebied. Op papier mogen er dus zoveel koeien gehouden worden. In de praktijk staan deze koeien hier fysiek nog niet, daarom wordt ook wel gesproken over "papieren koeien".

U bent hier