h

Even voorstellen, nr 8: Anita Matser

12 maart 2018

Even voorstellen, nr 8: Anita Matser

Foto: SP Rheden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 16 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 16 naar nummer 1. Vandaag is nummer 8 van de kandidatenlijst aan de beurt: Anita Matser.

Naam: Anita Matser
Leeftijd: 58
Woonplaats: Velp
Bezigheden: gastouder, lokale geschiedenis

"Mijn naam is Anita Matser en ik ben geboren en getogen in Velp. Alleen voor studie en werk ben ik even weggeweest. Ik ben 58 jaar en woon samen met mijn man, Eric. Onze kinderen zijn uitgevlogen. Maar ik werk nog steeds met kinderen, ik ben een enthousiaste gastouder.

Geschiedenis is een hobby van mij en dan met name de plaatselijke. Samen met Theo van der Hoeven heb ik de historie van onze wijk Daalhuizen in kaart gebracht: www.historievandaalhuizen.nl. Hier ben ik altijd met veel plezier mee bezig. Ook schrijf ik regelmatig artikelen voor het blad Ambt & Heerlijkheid van de Oudheidkundige Kring Rheden Rozendaal.

Als ik kan zet ik me graag in voor de SP. De SP is voor mij de partij met de meest menselijke maat en dat is voor mij heel belangrijk. De macht van het geld heeft een steeds grotere invloed in onze samenleving, daar heb ik moeite mee. Ook maak ik me zorgen over de zorg, de armoede en het onderwijs. Het blijkt dat het aantal “thuiszitters” niet daalt.
De voedselbank en activiteiten voor kinderen die leven in armoede in onze gemeente, hoe goed bedoeld ook, zouden niet nodig moeten zijn. De SP is voor een eerlijker verdeling!"

U bent hier