h

Henk Molenaar ontvangt Zilveren Tomaat!

26 maart 2018

Henk Molenaar ontvangt Zilveren Tomaat!

Foto: SP Rheden

Op zondag 25 maart ontving Henk Molenaar tijdens een ledenbijeenkomst, in aanwezigheid van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen, de hoogste lokale onderscheiding van de SP.

Henk stopt na 12 jaar als raadslid voor de SP in Rheden. Voor de afdeling een mooi moment om hem een blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet te geven.

Jorine Dirks, fractievoorzitter SP Rheden: “Henk is bij veel inwoners in onze gemeente een bekend gezicht, niet alleen in 'zijn' Velp-Zuid. Als er een bestemmingsplan op de agenda stond, dan stapte Henk op de fiets om ter plekke te gaan kijken. Als iemand van de fractie iets wilde weten over een onderwerp van jaren geleden, dan dook Henk in zijn archief en vond de stukken direct. Als Henk het woord voerde, dan kon je de indruk krijgen dat hij heel kalm was. Maar wie goed luisterde en keek naar hem, zag dat hij zich flink boos kon maken over onrecht. Sinds de SP in 2006 in de gemeenteraad kwam, was Henk een stabiele factor in de SP fractie. Ik waardeer enorm hoe hij zich in de raad en daarbuiten heeft ingezet voor onze inwoners en de partij.

Tamara Koppelaar, afdelingsvoorzitter SP Rheden: “Als afdelingsvoorzitter ben ik blij dat hij door gaat met zijn activiteiten voor de afdeling. Henk zet zich al zeker 20 jaar in voor de SP, hij was nauw betrokken bij de oprichting en opbouw van onze afdeling. Als penningmeester, bestuurslid en actief lid, kunnen we altijd op hem rekenen. Samen met hem ga ik regelmatig naar inwoners met hulpvragen en regelmatig zijn we dan beiden boos en verontwaardigd over wat we te horen krijgen. Maar altijd weer zet Henk die verontwaardiging om in actie! Hij heeft vele uren doorgebracht met raadswerk en actievoeren voor de SP. Daarom hebben we dit moment aangegrepen om hem eens flink in het zonnetje te zetten en door middel van het toekennen van de Zilveren Tomaat onze waardering te uiten.”

Henk Molenaar staat niet bekend als iemand die graag in het middelpunt van de belangstelling staat en hij was dan ook overrompeld door deze blijk van waardering van de afdeling. “Ik vind het allemaal heel normaal wat ik doe en doe dat dan ook graag. Ik ben trots op wat we als SP tot nu toe hebben kunnen doen voor inwoners in Rheden. Ik stop dan wel als raadslid, maar ik zal me zeker nog in blijven zetten voor diezelfde inwoners en natuurlijk voor de SP, zoals bijvoorbeeld de hulpdienst en acties op straat. Ik kijk er wel naar uit dat ik nu meer tijd heb voor andere zaken. En: De SP-fietstas blijft erop zitten!"

 

U bent hier