h

Op campagne: in debat met leerlingen en lijsttrekkers

15 maart 2018

Op campagne: in debat met leerlingen en lijsttrekkers

Foto: SP Rheden

De afgelopen dagen waren er weer diverse campagne-activiteiten. Een korte terugblik!

Dinsdag 13 maart was Lyan van Vliet, nummer 2 op de kandidatenlijst, met raadsleden van de andere partijen, aanwezig op het Astrum College in Velp. In tweetallen bezochten de (kandidaat)raadsleden diverse groepen in het kader van het vak Burgerschap. De meeste leerlingen hadden vooraf een stemwijzer gemaakt en waren goed voorbereid. Zeer diverse vragen werden gesteld: over houtkachels, armoede, coffeeshops, de tegenprestatie bij een uitkering, waarom de hangplek in Velp is verdwenen, over de werkzaamheden van raadsleden etc. Hopelijk hebben de leerlingen het idee gekregen dat deze lokale politici 'gewone mensen' zijn, want voor de organisator op school was dat één van de belangrijkste doelen.

Woensdag 14 maart stond De Verkiezingsbus van Omroep Gelderland 's morgens bij het Rhedens in Rozendaal en 's middags bij het Rhedens in Dieren. In samenwerking met Studio Rheden en leerlingen van beide locaties werden raadsleden uit Rozendaal en Rheden bevraagd over zeer diverse onderwerpen.

In Rozendaal hadden de leerlingen een vraag voor dhr. Haverkamp van de VVD en Lyan van Vliet, over de hoeveelheid 'goedkope' huizen in de gemeente en of meer dure huizen bouwen een manier is om armoede te bestrijden. Net als de SP betwijfelden de leerlingen deze opvatting van de VVD. Andere gesprekken gingen over vuurwerk, zwarte piet, uitgaan en de nachtbus, zwerfafval etcetera. Het was ontzettend leuk dat de leerlingen zelf het programma presenteerden en met stellingen kwamen.

's Middags in Dieren debatteerde lijstrekker Jorine Dirks met o.a. de VVD, PvdA en D66 en met leerlingen. Ook nu weer werd duidelijk dat de SP en de VVD erg verschillen van standpunten. Zo is de SP geen voorstander van meer cameratoezicht en van een strengere aanpak van bijstandsgerechtigden en de VVD juist wel. Er valt dus wat te kiezen op 21 maart.

Meer lezen over het bezoek van De Verkiezingsbus:

U bent hier