h

SPeldenprik: Formulieren kwijt? Rhedens beleid?

6 maart 2018

SPeldenprik: Formulieren kwijt? Rhedens beleid?

Foto: SP Rheden

Regelmatig ontvangt de SP Rheden signalen van inwoners dat op het gemeentehuis ingevulde formulieren kwijt raken.

Inwoners die een uitkering aanvragen, een aanvraag doen voor schuldhulpverlening of kwijtschelding gemeentelijke belastingen, leveren een dikke stapel ingevulde aanvraagformulieren in op het gemeentehuis. Er is vaak veel tijd en vooral energie gaan zitten in het bijeenzoeken van gegevens, invullen van de formulieren. Na weken ontvang je dan vervolgens bericht dat die aanvraag nooit aangekomen is bij de behandelende consulent en mag je alles nog een keer invullen. Dit betekent in veel gevallen weken vertraging in de aanvraag, weken waarin geen hulp is voor hetgeen is aangevraagd.

De gemeente erkent dat er regelmatig problemen zijn met het kwijtraken van post en er zouden maatregelen hiertegen genomen zijn, maar tot op heden raken er nog steeds formulieren kwijt.

De SP Rheden vraagt zich dus af: "Formulieren kwijt? Rhedens beleid?"

U bent hier