h

In Memoriam: Paul Akkerman

23 december 2019

In Memoriam: Paul Akkerman

Foto: SP Rheden

Met verslagenheid en verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Paul Akkerman. Paul is op donderdag 19 december overleden na een kort ziekbed.

Paul werd in 2012 lid van de SP. Zelf zei hij daarover: ‘Naarmate de Nederlandse samenleving rechtser werd, begon ik steeds linkser te worden. Ik probeer met de SP iets te doen voor de mensen die niet sterk genoeg zijn om voor zichzelf op te komen.’ Hij was actief lid van de kerngroep en nam deel aan vele acties en campagnes.

Van 2014 tot 2018 maakte Paul deel uit van de fractie van de SP in de gemeenteraad van Rheden. We konden op straat en in de raad altijd op hem rekenen. Soms ging een van zijn vele andere activiteiten in de muziek of vrijwilligerswerk voor. Paul stelde zich in 2018 niet meer verkiesbaar, omdat hij grote plannen had om na zijn pensioen in verre landen te gaan fietsen.

Het is voor ons allemaal moeilijk te bevatten dat Paul er opeens niet meer is. We zullen ons Paul blijven herinneren om zijn betrokkenheid en optimisme.

We wensen zijn vrouw Jo-Else, zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte.

Foto: SP Rheden

Reactie toevoegen

U bent hier