h

SP Rheden opent meldpunt huishoudelijke hulp

21 juni 2020

SP Rheden opent meldpunt huishoudelijke hulp

Foto: SP Rheden

In maart van dit jaar is de gemeente gestart met een pilot huishoudelijke hulp: voor nieuwe aanmeldingen zou er een schoonmaakbedrijf ingezet kunnen worden als dat voor de inwoner passend is. Als SP hebben we, als enige partij, tegen deze pilot gestemd. Voor ons is de signaleringsfunctie een belangrijk onderdeel van deze zorg en is huishoudelijke hulp meer dan poetsen. 

De laatste tijd krijgt de Rhedense SP diverse meldingen dat ook inwoners die op dit moment al huishoudelijke hulp ontvangen worden overgezet naar het schoonmaakbedrijf. Hierbij wordt de inwoner in sommige gevallen geen keuze gegeven. Wat ons betreft een onwenselijke gang van zaken! 

Heeft u huishoudelijke hulp en loopt uw beschikking af, dan moet u zelf 6 weken voor het einde van de termijn contact opnemen met de gemeente. We horen van inwoners, dat er lange wachttijden zijn bij het verlengen van een indicatie en dat consulenten niet kunnen garanderen dat de indicatie op tijd verlengd kan worden. 

Heeft u hier al ervaring mee of kent u mensen in uw omgeving die hier al mee te maken hebben gehad, dan horen wij dat graag. Ook andere ervaringen rondom de huishoudelijke hulp kunt u met ons delen. Neem contact met ons op via: rheden@sp.nl of 06-30773026.

U bent hier